Kun ihmisille selviää, että olemmekin tulleet tänne suomalaisena perheenä eikä mieheni olekaan saksalainen, joudun useasti vastaamaan näihin kysymyksiin: “Miksi te sitten olette tänne muuttaneet? Eikö Suomessa ole kaikki niin hyvin?” 

Joka kerta tekee mieli sanoa, että onhan tämä Saksa monessa asiassa Suomeen verrattuna varsinainen takapajula. Mutta, joka kerta kerron kuinka hyvin viihdymme täällä ja emme ole aikeissa lähteä takaisin Suomeen ainakaan tällä erää. Tämä vastaukseni herättää hämmästystä, sillä Suomella on täällä erinomainen maine kaikin puolin. Yleensä vastaukseeni esitetään vielä lisäkysymys: “Mutta olette täällä ehkä työkomennuksella, ettekä jää loppuelämäksi?”.

Kysyjät osuvat kyllä toisaalta oikeaan. Eihän sitä koskaan tiedä, kauanko me täällä loppujen lopuksi asumme. Meillä ei ole täällä mitään, joka sitoisi meidät tänne loppuelämäksi. Kerron ihmisille aina myös, että toki meillä oli asiat Suomessakin hyvin, mutta halusimme itse lähteä kokeilemaan asumista muualla. 

Eilen istuessani bussissa mietin, että täällä me tosiaan asumme. Asia iski minuun äkkiä, niinkuin olisin saanut vasaran iskun päähäni. Tämä on meidän koti nyt. Tuli hieman haikea olo, mutta samalla hyvän olon aalto pyyhkäisi lävitseni. 

Tammikuussa meidän piti tehdä muutamia päätöksiä muunmuassa asumispaikan suhteen. Päätöstä tehtäessä, ainoa asia josta olimme varmoja, oli se, että haluamme asua täällä Kölnissä nyt toistaiseksi. Tämä on meidän kotikaupunki. Meidän on täällä hyvä olla. Emme halua nyt lähteä toisaalle tai mahdollisesti palata Suomeen. 

Koti on siellä missä sydän on. 
 

Kommentit (4)

Nomadi (www.sillavalinmaailmal...
1/4 | 

Olen tormannyt samaan ihmettelyyn taalla Maltalla. Suurin osa taalla asuvista ulkomaalaisista on Ita-Euroopan maista, joissa on Maltaa alempi elintaso ja he tulevat tanne ainakin osittain rahan perassa. Minulle taas ihmetellaan, miksi ihmeessa joku suomalainen tulisi tanne toihin -" eiko Suomessa olisi paljon paremmat palkat". No taatusti olisi. Enpa ole toisaalta Suomen palkkoihin koskaan tottunutkaan, kun olen asunut jossain muualla koko aikuisikani eika elamassa ole pelkasta rahasta kyse. 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Aivan totta! Kaikkea ei voikaan rahassa mitata, elämä ja kokemukset ovat arvokkainta omaisuutta. KIitos kommentistasi!

Johanna, Eau De Cologne

Ulkosuomalainen jo 25 vuotta
2/4 | 

Olisi mielenkiintoista tietää missä mielessä Saksa on Suomeen verrattuna takapajula. Esimerkkejä, pliis!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Tämä asia onkin kirvoittanut kommentteja kuulemani mukaan eräällä palstalla :-) Mutta aloitetaan vaikka siitä, kun ikäiseni 30- kymppinen muuttaa Suomesta Saksaan ja on tottunut siihen, että kaikki ostoksesi olet voinut maksaa Suomessa kortilla. Ensimmäinen asia jonka täällä opin oli se, että käteistä on aina kannettava mukana, koska kortit tai kaikki kortit eivät käy kaikkialla.. Tämä on ollut myös hankalaa Suomesta vieraileville ystäville, jos ei heitä ole asiasta muistanut muistuttaa.. "Ota sitten käteistä mukaan". 

Toiseksi, Suomessa totuin asioimaan netissä, myös osan virastoasioinnista tai käytännön asioinnista.. Täällä se ei ole ollut mahdollista, vaan juuri muuttanutta on saatettu luukuttaa virastosta ja luukulta toiselle, eikä tämä ole vain oma kokemukseni... 

Kolmanneksi, Suomessa totuin siihen, että kännykkäliittymäni nettiyhteyksineen oli aika edullinen.  Täällä maksan puhelinliittymästäni liikaa, puhumattakaan siitä, onko se hyvä ja kuuluuko siihen kaiken kattava nettiliittymä.. 

Tässä vain muutamia mainitakseni, mutta nämä puutteet eivät ole vaikuttaneet siihen, ettenkö täällä viihtyisi erinomaisesti :)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat