Lauantaina meillä vietettiin kolmivuotishääpäivää. Nahkahääpäivä kuulostaa terminä aika hauskalta ja vitsailinkin, että sitä sopiikin viettää täällä nahkahousujen luvatussa maassa. Perinneasuja emme kuitenkaan päälle pukeneet, vaan päivää vietettiin ja juhlittiin Brysselistä saapuneiden Suomiystävien kera. 

Kolme vuotta sitten sanoimme tahdon toukokuisena tiistaipäivänä Helsingin maistraatissa. Todistajina meillä oli tyttäremme kummitäti miehensä kanssa. Parin minuutin vihkitilaisuuden jälkeen mentiin häälounaalle ja vielä illalla karkasimme kymmenen päivän Ranska- Italia tourneelle. Tässäkin asiassa teimme niinkuin hyvältä tuntui ja hääjuhlien sijaan panostimme rahamme matkaan. Matkan jälkeen kestitsimme ystäviä vielä kotonamme ja tulipa meillä tanssittua Akselin ja Elinan häävalssikin.

Lapsen ihastellessa hääpukuja kauppojen ikkunoista, olen toisinaan miettinyt: Olisiko sittenkin pitänyt pitänyt viettää häät perinteisen kaavan mukaan? Itse pukeuduin hääpäivänä Marimekon kotelomekkoon, joka oli kyllä ihana ja sekin oman näköiseni. "Etkö sinä äiti haluaisi tuollaista valkoista prinsessamekkoa? Ja miksei sulla ollut sellaista, kun menitte isin kanssa naimiaisiin?", tytär on ihmetellyt useampaan otteeseen ja tehnyt selväksi, että tulevaisuudessa hän ainakin pukeutuu unelmiensa mekkoon, josta ei koristeita ja tylliä puutu.  

Eräänlainen prinsessaunelma on jäänyt kokematta, mutta juhlia ja ulkoisia puitteita tärkeämpää avioliitossa taitaa kuitenkin olla se yhteinen elämä ja rakkaus. Perjantaina, kun odotin miestäni viikon jälkeen kotiin tunsin perhosia vatsassa, eilen kävelimme käsikädessä ja tänään aamulla miehen lähtiessä Tukholmaan vatsanpohjaani kouraisi ikävä.

Wau! Kymmenen vuoden yhteiselämän jälkeenkin hän on edelleen se sama, "ihana kundi, joka muutti hammasharjansa pieneen yksiööni parin kuukauden tapailun jälkeen lupaa kysymättä". Näin taisin kirjoittaa tällöin ystävälleni sähköpostiin raportoidessani uudesta ihastuksesta. 

Kommentit (4)

anna milano
2/4 | 

Hyvä parisuhde tuntuu hyvältä juuri arjessa elettäessä. Onnea! Tapasin avomieheni tasan kuusi vuotta sitten tänä päivänä 16.5. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram