Lomaa Turkissa on jäljellä vielä yhden vuorokauden verran. Hotellimme pursuilee suomalaisia, venäläisiä ja ruotsalaisia matkailijoita. Saksalaisia ei näy. Tuntuu, että minulla on jo hieman ikävä Kölniin ja ennen kaikkea ikävä saksalaisia. Saksalaisten kanssa on jotenkin mukava lomailla, tämä kävi selväksi kesäisellä Mallorcan reissullamme. 

Ikävöin myös saksankieltä niin paljon, että aamulla käänsin tv:n saksalaiselle kanavalle. Ihan vain kuullakseni mielestäni yhtä maailman ärsyttävimmistä ja rumimmista kielistä. Miten tässä näin on päässyt käymään?

Vuosi sitten tuskailin ja olin varma, etten tule koskaan sopeutumaan saksalaiseen yhteiskuntaan. Olin myöskin varma, etten koskaan tulisi pitämään saksalaisista. Tuomitsin heidät kuukauden maassa asumisen jälkeen ​röyhkeiksi, pöyhkeiksi ja töykeiksi. Syksyn mittaan, kun rakastin tulisesti uutta kotikaupunkia, taisin kuitenkin myös rakastua saksalaisiin tai ainakin Kölniläisiin.

Lomalla on ollut aikaa pohtia. Rakastan ihmisten tapaa nauttia elämästä. Naurua ja ilonpitoa kohtaan ainakin itse Kölnissä päivittäin. Oli sitten kyse arkisista tilanteista, ravintolalounaista tai kahvihetkistä. Nauru raikaa ja on tarttuvaa. Rakastan kova äänisiä väittelyitä ja sitä huutoakin. Koen eläväni kulttuurissa, jossa jokainen saa olla itsensä kaltainen ja on tilaa päästää oma persoonansa valloilleen. Kölniläiset ovat itse sitä mieltä, että he ovat Saksan rennoin ja iloisin asukaskunta. Olen kuitenkin onnekseni kohdannut hyväntuulisia saksalaisia muuallakin uudessa kotimaassani.

Ei, loma ei ole ollut tylsä. Minulla on vain ikävä kotiin. Jos pitäisi valita, lennänkö huomenna Kölniin vai palaisinko vanhaan elämään Helsinkiin, lentäisin ehdottomasti Kölniin. Sinne minä nyt kuulun. Kuinka hyvältä ja ehkä hieman oudolta tuntuu sanoa näin. Luulen ja toivon, että suurimmat kotoutumisen tuskat ovat nyt takanapäin. On ihana palata jälleen huomenna kotiin (vaikka tuomiokirkkoa en pääsekään heti halaamaan).

Kommentit (3)

Saksako ruma kieli?
1/3 | 

Vuoden jälkeen tunnet kuuluvasi Saksaan? Kävipäs nopeasti. Kehottaisin sinua menemään Saksassa, niin sitten sä vasta pääset tutustumaan tämän maan kansalaisiin.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kuten olen aiemmissa kirjoituksissa todennut, että kotoutuminen on pitkä prosessi ja tunteet heilahtelevat laidasta laitaan. Suomalainen toki olen, mutta tällä erää viihdyn Saksassa tai ainakin Kölnissä hyvin ja tunnen kotini olevan täällä. Ja kyllä, saksa on mielestäni ruma ja vaikea kieli. Mutta se on vain minun mielipiteeni ja makuasioista ei voi kiistellä ;)

Johanna, Eau De Cologne

Satsuma Bubble
2/3 | 

Ensimmäiseen komenttiin: Miksi ei vuoden jälkeen voisi tuntea kuuluvansa johonkin paikkaan?! Niinhän voi tuntea vaikka jo sillä hetkellä, kun maahan astuu. Olipas ahdaamielisesti kommentoijalta ajateltu! :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram