Kölniläiset leipomot ovat saaneet sydämeni pakahtumaan leivistä, croissanteista ja bageleista. Mutta kaikki makeat pullista kakkuihin ovat yleensä omaan makuuni liian makeita tai muuten vain maistumattomia. Pullanhimoon paras lääke onkin meidän lähikaupassa myytävät Pågenin mini-kanelipullat. 

Toisinaan iskee kova ikävä joitakin tiettyjä asioita Suomesta. Itselläni nämä ikävänkohteet yleensä ihmisten lisäksi liittyvät ruokiin. Lauantaina Facebookin uutisvilinässä vilahti ystäväni postaama kuva Kakkukeisarin Laskiaispullakakusta. En pitkään aikaan ollut nähnyt mitään niin makuhermoja kutkuttavaa, kuin tämä upea Laskiaispullakakku! Samalta istumalta päätin, että meillä syötäisiin lauantain iltapalaksi laskiaispullia.  

Suomalainen pulla on mitä parhainta ja syön sitä mielelläni toisten tekemänä. Omat pullakokeiluni sen sijaan olivat aina päättyneet huonosti. Uunista olen pullani yleensä ottanut kivinä. Pullien olisi nyt kuitenkin lauantai-iltana onnistuttava, niin tajuttoman kova laskiaispullahimoni oli. Suomesta tuliaisiksi saadut kardemumma- paratkin odottelivat kaapissa käyttöönottoa. Googlettelin pullaohjeita ja neuvoja siitä miten pitäisi kohotus hoitaa.  

Kahden kohotuskerran ja paistamisen jälkeen nostin valmiit pullat uunista. Pullat, jotka näyttivät mielestäni sämpylöiltä. Kerma ja hillo odottivat kuitenkin syöjiänsä ja niinpä täyttelimme lapsen kanssa pullat. Aika kaukana täydellisestä pullasta, mietin syödessäni. Lapselle ja miehelle nämä näyttivät maistuvan. Itse söin yhden. Näin tuli huonolla pullalla taltutettua laskiaispullahimo. Unelma laskiaipullakakun leipomisesta jäi tällä erää haaveeksi.  "Äiti, nämä sinun pullat näyttävät ihan hampurilaisilta!"- Tämä lienee paras koskaan pullistani saatu kohteliaisuus!

Upeaa Laskiaispullakakkua voi muuten käydä ihailemassa muunmuassa tästä Helsingin Sanomien jutusta. 

Kommentit (11)

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015
1/11 | 

Slurps! Vesi herahti kielelle. Täytyypä tehdä joku päivä laskiaispullia. Pullasi näyttävät hyviltä, jos olisit uskaltanut pitää vielä hetken aikaa uunissa, niin olisivat saaneet vähän enemmän väriä. Seuraavalla kerralla saat varmasti pullista vielä parempia - älä lannistu. Ihania pullanleipomis- ja herkutteluhetkiä!

Päivi / Puolivälissä
2/11 | 

Mä väitän, että Saksan jauhoissa, ilmanalassa tai feng shuissa on jotain mystistä, jonka takia pullat ei vaan onnistu. Ei ainakaan mulla. Olen jo luovuttanut pelin. Merimieskirkolta saan aina tarvittaessa tuoreita korvapuusteja, jotka on miljoona kertaa parempia kuin mun räpellykset...

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Mulla pullat ei ole onnistuneet Suomessakaan :-) Me saatiin Kölninkiin nyt suomikirkolle ympärivuotinen kioski, josta saatavilla mm. korvapuusteja. Täytyy sitäkin mahdollisuutta hyödyntää! 

Johanna, Eau De Cologne

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
3/11 | 

Kiitos kivasta pullapostauksesta! Jaoin sen KK:n Face-tilillä eilen. Hyvän näköisiä olivat minusta nuokin pullat, mutta toivotaan, että saat niistä ensi kerralla sellaisia kuin haluat! 

Oili / Ajatuksia Saksasta
4/11 | 

Hei laita päälle raesokeria, niin johan näyttää enemmän pullalta! Mä oon onnistunut tekemään monestikin hyviä korvapuusteja, mutta viime aikoina taidot on olleet kyllä pahasti hukassa. Kyselin joskus vinkkejä lukijoilta, ja useat sanoivat että jauhoja pitäisi laittaa vaan just sen verran, kuin on pakko. Mitä enemmän jauhoja, sitä kuivempi taikina. Varmaan jotkut 550- tai ehkä 1050-jauhotkin on hyviä, ne 405-pussissa olevat on kai käytännössä erikoishienoja (siis mitä pienempi luku, sitä hienommaksi jauhettu). Tästä vois ehkä kysellä vielä suomalaiset Saksassa -faceryhmässä :) Mut noilla vinkeillä ajattelin lähteä ite kokeilemaan seuraavaksi. 

Vierailija
5/11 | 

Nuohan ovat aivan hyviä pullia. Tässä tulee muutamia neuvoja, mikäli tarvitset: Käytän pullaan erikoisvehnäjauhoja "für Hefeteig" eli Type 550 tai Instantmehl. Kuivahiivoissa on eroa. En osaa sanoa, mikä on paras. Jotkut ovat tuottaneet minulle ikävän  pettymyksen. Kannataa ostaa  eri merkkiä, jos hiiva on huonoa. Tuorehiiva on 42 g:n paloissa. Minä teen suomalaisten ohjeitten mukaan eli käytän 50 g hiivaa 1/2 l nestettä ja alle kilon vehnäjauhoja. Hiivaa voi käyttää enemmänkin, jos on laittaa taikinaan paljon voita. Korvapuustitaikinaan  ei rasvaa juuri tarvita, kun voita tule täytteeseen.  Sitten taikina ei aina tykkää säästä  varsinkaan kesällä. Lieneekö hänelle olevan sopimatonta milloin matalapaine, milloin korkeapaine, föhntuuli Afrikasta tai sateet Islannista. Hän vain oikuttelee. Uuneissa on eroa, joten sekin on kokeiltava, mikä on sopivan äkäinen kuumuus pikkupullille, mutta ei pala.  Olen huono pullanpaistaja, mutta siltikin lapsenlapset - ja aikuisetkin-  ovat villeinä minun vinksallaan ja vonksallaan oleviin joskus kovanpuoleisiinkin korvpuusteihini. Älä luovuta, kaikkien ei tarvitse olla AAA-luokan pullamammoja.

Kedi
6/11 | 

Minusta tuon (ylemmän) kuvan perusteella näyttäisi siltä, kuin olisi jäänyt pullat voitelematta kananmunalla. Ja vähän kauemmin olisi voinut olla uunissa. Parhaan makuiset pullat saan, kun käytän rasvana oikeaa voita.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Käytin oikeaa voita, myös voiteluun! Itse en oikein tykkää kananmunasta voitelussa. Ja etsinkin vaihtoehtoisia voitelumuotoja, tällä kertaa osui tämä voin käyttö silmiin :-)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram