Kahvikupissa tuoksuu portugalilainen kahvi. Haikeana selailen matkakuvia ja tekisi mieli vielä kirjoittaa yksi postaus ihanasta aurinkolomasta. Samalla mieli seikkailee jo mahdollisessa seuraavassa lomassa. Minne sitten mentäisiinkään? Joskus sitten, kun on taas mahdollista hypätä lentokoneeseen ja vilkuttaa hetkelliset hyvästit Saksan maalle.

Äkkiä havahdun unelmoinnin keskeltä ja vilkaisen harmaata heinäkuuta ikkunan takana: Asumme yhdessä Euroopan suurimmista valtioista, joka tarjoaa mahdollisuuksia monipuolisiin matkustuselämyksiin. Missä vika, että matkaaminen omassa ja uudessa asuinmaassa ei oikein kiinnosta? 

Se, että rakastuin Kölniin ensisilmäyksellä ei missään nimessä tarkoittanut sitä, että samalla olisin samalla avannut sydämeni koko Saksalle. Omaan päähän iskostunut ajatus tylsästä ja harmaasta maasta on kovin tiukassa ja sitä ollut vaikea pyyhkiä pois. 

Ensimmäisen Kölnin ulkopuolisen (ja Saksan sisäisen matkan) tein vuosi sitten keväällä tunnin junamatkan päähän Koblenziin. "Miten kaunista!", ajattelin kuuluisassa Reinin- ja Moseljokien liittymäkohdassa, ns. saksalaisessa kulmassa seistessäni. Aika pian tämän jälkeen matkustin neljä tuntia junalla Kölnistä Hannoveriin ja silmät suurina katsoin upeita, vaihtuvia maisemia. Tuntui, että aloin hiljalleen päästä kärryille, miten kauniissa maassa oikeasti asunkaan. 

Selitin tätä asiaa taannoin saksalaiselle toimittajatuttavalleni, joka kertoi, etteivät saksalaiset itsekään ymmärrä kuinka upeassa maassa elävät, sillä kansan itsetunto ja ylpeys maastaan on aikoinaan nuijittu pohjalukemiin. Oman maan monipuolisuutta ja upeutta on vaikea nähdä. Sen sijaan, että saksalaiset matkailisivat ensisijaisesti Saksassa, matkustetaan sankoin joukoin Mallorcalle (jossa muuten täältä kävimme itsekin viime vuonna).

Olen nähnyt Saksasta vasta murto-osan, mutta olen ollut kaikesta näkemästäni yllättäen kovin vaikuttunut. Tiedostan mahdollisuudet, mutta omaa ajatusmaailmaa on kuitenkin niin vaikea muuttaa. Viime elokuussa matkustin äitini kanssa Moselin viinialueelle Cochemiin ja sain taannoin toiveen häneltä, että mentäisiin sinne taas tänä vuonna syyskuussa. Vastasin automaattisesti ettei mennä, vaan otetaan halpa lento täältä esimerkiksi Italiaan. 

Lopulta myönnyin ja uusi matka on suunnitteilla Moseliin. Viherjuuria blogin Heidi kirjoitti kutkuttavan ihanasti tuoreessa tekstissään Kölnistä ja että kuinka "Köln on kuin vanha sohva. Se on ruma ja rutussa mutta siinä on aivan mahtavan hyvä röhnöttää". Taidankin tänään röhnöttää tällä sohvalla ja näppäillä meille hotellivarauksen Moselin alueelta, sellaisesta kylästä jossa en ole vielä käynyt. 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (13)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Totta, niin läheltä löytyy ja niin paljon. Maisema saattaa muutta hetkessä! Toisinaan hauskuutan itseäni ajatuksella, että mihin Suomessa päätyisinkään jos matkustaisin esimerkiksi puoli tuntia junalla Helsingistä :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015
2/13 | 

Saksa osaa kyllä yllättää! Olen itse ollut nuorempana reissussa Moselin viinitarhoilla vanhempieni ja saksalaisten ystäviemme kanssa. Kaunis paikka, suosittelen lämpimästi. Jaan tekstisi tänä iltana KK:n Facebookissa, jos seuraajien joukosta vaikka löytyisi hyviä vinkkejä Saksassa matkusteluun. t. Eveliina KK:sta

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Vinkit ja kannustus Saksassa matkailuun ovatkin lämpimästi tervetulleita! Ehkä Moselin jälkeen seuraavaksi voisikin matkata vaikka kaupunkilomailemaan ´:-)

Johanna, Eau De Cologne

terveisiä Pfalzista
3/13 | 

Englantilaiset ja hollantilaiset lomailevat mielellään Pfälzer Waldissa, koska siellä on - yllätys, yllätys- metsää, mitä heiltä kummaltakin puuttuu. Pfälzer Wald on Saksan suurin metsäalue luoteisnurkassa vuorilla Reinin ja Ranskan rajan välissä. Se on täynnä hyviä ja hyvin viitoitettuja  vaellusreittejä, joiden varrella on "mökkejä" eli Hütten, missä voi pitää paussia, ruokailla edullisesti tai joissakin myös yöpyä edullisesti siisteissä, mutta yksinkertaisissa huoneissa. Ne eivät siis ole primitiivisiä erämajoja tai makkarakioskeja. Tietyissä paikoissa on katettuja levähdyspaikkoja, jos sade yllätää. Metsässä voi vaeltaa turvallisesti vaikka yksin koko viikon luonnon rauhassa eksymättä. Ystävättärelläni on tapana tehdä yksin muutaman kilometrin yövaelluksia, kun tarvitsee rauhaa. Tunnetusti saksalaiset rakastavat metsää ja joka ikistä puuta erikseen, joihin heillä on suorastaan mystinen suhde. Wald (metsä) tarkoittaa yleensäkin Alppeja matalampia metsää kasvavia vuoria. Vaellusreittejä, ruokailu- ja yöpymispaikkoja ylläpitää rekisteröity yhdistys Pfälzer Wald Verein. Sen nettisivulta löytyy kaikki tarpeelliset tiedot.

Jos "metsäsuomalaisia" ei metsävaellus  innosta,  niin saattaisi sopia  paremmin Pfälzer Waldin lämpimät  itärineet   Reinin tasagolle  päin, mikä  viinivaellusaluetta Pfäzler Weinstraße (80 km) ja tasanko silmän kantamattomiin  vehreä "kaaheen laakee aakee" - hedelmäpuutarhoja ja vihannesviljelypeltoja.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

En ole Hampurissa käynyt, mutta kiinnostaa kyllä tämäkin kovasti. Kölnin, Koblenzin ja Berliinin lisäksi olen kaupungeista käynyt vain Frankfurtissa ja Hannoverissa. Kierreltävää ja katseltavaa siis vielä on vaikka kuinka :-)

Johanna, Eau De Cologne

Oili / Ajatuksia Saksasta
6/13 | 

Sullekin tulee selvästi #lomallesaksaan-tägi tarpeeseen! ;) Tunnistan kyllä ennakkoluulosi, monella tuntuu olevan samanlaisia ajatuksia. Jos tässä nyt pitäisi jotain vinkkejä antaa, niin hypähtäkääs etelään! Siellä on vaikka mitä (tosin Müncheniä en ole itse ymmärtänyt koskaan, jotkut siitä tykkää kovastikin. Lienee makuasia kuten Facebookin puolella mainittu Berliinikin). On vuoria, sinivetisiä järviä, koko Schwarzwald, Freiburg, Bodensee ja vähän kaikkea! Mutta kyllähän sä varmasti olet jo lukenut ties mistä ties mitä matkailuvinkkejä, joten turha niitä on tässä loputtomiin luetella. Eiku siis menoksi vaan! 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos kannustuksesta :-D Sitä tarvitaan! Ei vaan, ihan tosiaan on niin paljon paikkoja, jonne luetun ja kuulemisen perusteella täällä Saksassa haluiaisin. Katsotaan minne tie (tai deutsche bahn) seuraavaksi vie :-)

Johanna, Eau De Cologne

Lomailija
7/13 | 

Tänä kesänä lomailemme Schwarzwaldissa ja Kölnissä. Mutta täytyy myöntää, että ennen myös lensimme Espanjaan lomailemaan. Hankimme koiran pari vuotta sitten, ja siitä lähtien vuokraamme auton kesäloman ajaksi. Saksassahan on niin paljon hienoja lomapaikkoja, olen itsekin yllättynyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram