Eilen perjantaina oli historiallinen hetki meidän perheelle: Tyttömme oli ensimmäistä kertaa vieraana saksalaisilla syntymäpäivillä. Työtoverini tyttö täytti eilen viisi vuotta ja minäkin lapsen avecina pääsin tunnelmoimaan juhliin. Lapsemme ovat leikkineet muutamia kertoja yhdessä ja oli ihana, että Eevi sai kutsun, jota hän odottanut jo jonkin aikaa saapuvaksi jostain. 

Sydämeni on muutaman kerran särkynyt lapsen kertoessa, kuinka päiväkodissa joku jakoi synttärikutsuja kavereille, mutta hän ei saanut ja kuinka paljon häntä on siinä tilanteessa harmittanut. Se, että lapseni on joutunut tuntemaan ulkopuolisuutta vieraskielisessä ympäristössä on tuntunut erityisen surulliselta ja on siinä tainnut itsellä muutama kyynelkin valua. Saksalaiset ystävät ja heidän saaminen on tullut ajan kuluessa lapselle tärkeäksi saavutukseksi. Toki yhteisen kielen myötä suhteiden solminen onkin nyt onneksi jo helpompaa.

Olin etukäteen kuullut pari "legendaa" saksalaisista lastenjuhlista: Lapset eivät välttämättä pukeudu juhlavaatteisiin ja makeat syödään ennen suolaisia tarjoiluja. Eilisissä juhlissa muut olivat tulleet suoraan päiväkodista, joten tyttömme oli ainoa mekkoon ja juhlakenkiin pukeutunut vieras. Myöskin makeat vohvelit, muffinsit, karkit ja muut herkut olivat ensin tarjolla ja vasta juhlien loppupuolella grillattiin nakkeja ja tehtiin hot dogit. Ja kumma kyllä, suolaiset maistuivat lapsille ison makeapläjäyksen jälkeekin.

Työkaverini ilmoitti aiemmin, että voisin jättää Eevin juhliin ja tulla myöhemmin hakemaan. Tiesin, ettei lapsi tähän suostuisi, joten pääsin pienen tekosyyn turvin mukaan kurkistamaan, mitä saksalaisissa lastenjuhlissa sitten oikein tapahtuu. Juhlitaanko täällä toisin kuin Suomessa?

Eilisissä juhlissa oli tarjolla kaikenlaista ohjelmaa ja kilpailuja lapsille. Synttärisankari oli saanut lahjaksi trampoliinin, joten lapset taisivat kuitenkin viettää hyppien suuremman osan ajasta. Juhlien kestoksi oli määritelty kolme tuntia ja vanhempien tullessa hakemaan lapsia, tarjoiltiin heille olutta tai kuohuvaa. Näin ollen vanhemmat jäivät lopuksi joksikin aikaa mukaan synttäreille. Kotiin lähtiessä kaikille lapsille annettiin vielä lahjapussit, joiden sisältönä oli makeisia, ilmapalloja ja tarroja. 

Tunnelma pihajuhlissa oli mukava ja leppoisa. Merkittävin ero verrattuna Suomen lastenjuhliin taitaa olla makean ja suolaisen syömisjärjestys. Ja kakkua ei muuten ollut! 

Miten onnellinen Eevi olikaan juhlien jälkeen. Vaikka hän enimmäkseen seurasi tapahtumia sivusta, oli eilisilta äärimmäisen tärkeä. "Kivoja kavereita mulla!", huudahti hän juhlien jälkeen. 

Kommentit (2)

Jonna / Lempipaikkojani
1/2 | 

Oi kun ihanaa, että pääsitte mukaan juhliin! Kyllä ne paikalliset ystävät ovat lapsille tärkeitä monessakin mielessä. Meillä päin on kyllä yleensä syöty lasten synttäreillä ensin suolaista (useimmiten ranut!), mutta kutsutkin ovat useimmiten lauantaina ja aloitusajankohta lounasaika. Ja täytekakkua ei ole ollut tarjolla kertaakaan, paitsi tietty meillä itsellämme :D Joskus on kuivakakkua ja usein mufinsseja. Minä kirjoittelin saksalaisten synttäritavoista myös joku aika sitten. Juttu löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2015/12/11/lastensynttarit/

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Niinpä, paikalliset kontaktit on yllättävän tärkeitä. Ja olen toki itsekin tyytyväinen omista saksalaiskontakteista, joita pikkuhiljaa on syntynyt :-) Kiitos kivasta kommentista! 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram