Tuskin on vuorokausikaan tullut täyteen Tukholmassa ja olen jo aivan myyty. Melkein tekisi mieli sanoa, että tässä se nyt on! Haetaan muuttokuorma Kölnistä ja asetutaan tänne. Tukholma, I`m yours! 

Edellisestä Tukholman visiitistä on kulunut yhdeksän vuotta ja mietin miten olen voinut unohtaa, kuinka mahtava ja kaunis kaupunki tämä onkaan! Ihania kahviloita, ravintoloita ja kauppoja kadut pullollaan. Lapsikin on samaa mieltä siitä, että "miten täällä voikaan olla näin ihanaa!". 

  

Miehen asunto sijaitsee Södermalmilla, aivan Slussenin metroaseman lähettyvillä ja vanhaan kaupunkiin tästä kävelee noin viisi minuuttia. Tänään aamulla lähdettiinkin kävellen lapsen kanssa kohti kaupunkia ja äkkiä meillä vierähti Gamla Stanissa useampi tunti. Syötiin pannukakkuja, tehtiin pieniä ostoksia (mm. Peppivaatteita) ja muuten vain muikisteltiin kaduilla onnellisina. Kun lopulta päästiin keskustaan, ei jaksettukaan enään tehdä muuta kuin ottaa metro takaisin Slussenille. 

Harmi tietysti, että mies tekee normaalia työpäivää, mutta onneksi on vielä yhteinen viikonloppu aikaa ennen meidän Kölniin paluuta. Huomenna on tiedossa lapselle iso yllätys, sillä äitini ja tätini risteilevät parhaillaan Helsingistä päiväksi Tukholmaan ja vietämme heidän kanssaan huomisen. Luulen, että mummon näkeminen on erittäin mieluinen yllätys! 

Saksassa asuminen on saanut aikaan sen, että ruotsin kielitaito tuntuu pyyhkiytyneen kokonaan pois. Aina kun tekisi mieli sanoa jotain ruotsiksi, tulee suustani saksaa. Onneksi täällä onkin tarjolla ystävällistä ja englannin kielistä asiakaspalvelua. Plussaa myös siitä, että kortilla voi maksaa joka paikassa. Pienenä miinuksena kalliit hinnat (ainakin Saksaan verrattuna) ja täältä todennäköisesti palaankin kotiin sitten Matti kukkarossa. Mutta olkoon niin, nyt nautitaan Tukholmasta!   

(viimeinen ylämäki "kotiin" vielä päivän useamman kilometrien kävelyiden jälkeen)

Kommentit (4)

Ulrika50v.blogspot.se569
1/4 | 

Hei! Perhosmuseo Solnassa , Hagaparken on kiva paikka käydä lasten kanssa ja prinsessa Victoria asuu Hagaparkenissa perheensä kanssa, perhosmuseon lähellä. . Samalla pääsee pois Tukholman ydinkeskustasta :))) Kivaa lomanjatkoa teile !

Stockholm i mitt hjärta
2/4 | 

Tunnetko Lars Berghagenin sanoittaman ja säveltämän iki-ihanan laulun " Stockholm i mitt hjärta", mikä on "Allsang pa Skansen:in" tunnuslaulu?(Lyrics löytyy netistä ja yhteislaulu jokaisen  videoidun lähetyksen alusta.  Suosikkini on tietenkin Mans Zelmerlöw juontajana ja laulajana! On kivoja näkymiä Södermalmillekin, joskus vilahtaa Viking-line lähdössä Suomeen tai suomen lipppuja heiluttavia katsojia. Valoisat kesäillat - ikävä!)Tuosta ooperatalon sillan alta otetusta kuvasta tulee mieleeni se kohta laulusta "... genom Mälarens kärlek till havet, en blanding av sött och salt....". Siinä pyörteissä ne Mälarin vedet laskevat.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, laulu ei ole tuttu, mutta ohjelma kylläkin! Aurinkoa, meri ja leppoisia ihmisiä, mikä tämän parempi kesäkaupunki onkaan! Täällä viihtyy mainiosti :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram