Viikko ihanassa Tukholmassa on takanapäin. Ajatukseni kaupungista voisi tiivistää seuraaviin sanoihin: Kaunis, upea, historiallinen, ystävällinen, yllättävä, sivistynyt, moderni, rento ja kallis. Vietimme aikaa paljon Södermalmilla ja Djurgärdenin suunnalla. Viikkoon mahtui yksi lämmin päivä, jolloin lapsen kanssa risteilimme kanaalilla ja nauttiin ihanasta merenrannasta kahviloissa istuskellen. 

Parasta lapselle taisi olla mummon ja tätini yllättävä tapaaminen (tietysti toki isän kanssa oleminen), Grönä Lund sekä Junibacken. Itse nautin suunnattomasti ihanasta tunnelmasta, joka poikkeaa kuitenkin niin paljon Kölniläisestä elämänmenosta. Viikon aikana ehdittiin myös anoa lapselle uusi passi Tukholman Suomen suurlähetystöstä. Passi onkin muuten paljon kalliimpi näin hankittuna! Hinta sisältäen valokuvauksen on viiden vuoden passille on 1320 kruunua eli noin 142 euroa. 

En voinut olla sortumatta vertailuun. Mielessäni pyörrittelin jatkuvasti Kölnin ja Tukholman eroavaisuuksia. Viikon jälkeen tulos oli yksinkertainen: Molempi parempi, mutta kyllä meidän koti taitaa tällä erää pysyä keskemmällä Eurooppaa. Ymmärsin kuitenkin jälleen sen, että ihminen voi (tai ainakin itse voisin) kotiutua moneenkin paikkaan ja pitämällä mielen avoimena uusille asioille, voi avartaa omaa maailmaansa äärettömästi. 

Tässä vielä muutamia kuvia "meidän Tukholmasta": 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram