Myönnän, en ole koskaan ollut mitenkään erityisen suuri Tukholmafani. Muutaman kerran olen kaupunkiin päiväristeillyt ja kerran olen viettänyt siellä muutaman päivän hotelliloman. Mieleen on päällimäisenä jäänyt, että kaupunki on kallis. Ei ehkä Kööpenhaminan hintaluokkaa, mutta Helsinkiä kalliimpi kuitenkin. Kuninkaanlinna ja vanhakaupunki ovat taas jääneet positiivisina muistoina mieleen. Omaan siis kovin köykäisen käsityksen tästä kaupungista. 

Tänään iltapäivällä heitetään reput selkään ja matkataan lapsen kanssa ensimmäistä kertaa Tukholman "kotiin". Ollaan matkalla viikko ja mietin tässä, että mitä siellä kannattaisi tehdä? Toisin sanoen, missä ovat parhaat shoppailut, ravintolat ja nähtävyydet (Junibacken ja Grönä Lund ovat jo listalla)? Asutaan lähellä keskustaa, joten liikkumisen pitäisi olla vaivatonta paikasta toiseen. 

Jälleen kerran voi olla taas tyytyväinen halpoihin lentoihin! Varasin lennot kaksi viikkoa sitten Eurowingsiltä ja maksoin omasta ja tyttären meno-paluumatkasta yhteensä 139 euroa. Käsimatkatavaroilla tosin mennään tälläkin kertaa. Viimeaikaisten reppureissukokemusten myötä olen huomannut, että vähälläkin vaatemäärällä pärjää pidempiä aikoja, täytyy vain toki pyykätä välillä. 

Sään pitäisi olla suotuisa Tukholmassa seuraavan viikon, mikä onkin ihanaa, sillä Kölnissä sataa vettä ja on tosi kylmää tällä hetkellä. Onpa kiva lähteä ja nähdä Tukholmaa enemmän! Lapsi tuolla huuteleekin jo, että "nyt äiti pakkaamaan!".

Olisiko Sinulla antaa suosituksia lapsen kanssa lomailuun Tukholmassa?

Tai olisiko Sinusta kenties päiväkahviseuraksi Tukholman kahviloihin? 

 

Kommentit (2)

matkaäiti
1/2 | 

Jos ajatte Norrmalmstorgilta lähtevällä  historiallisella raitiotielinjalla 7 N /Djurgardslinjen Junibackenille ja Gröna Lundiin , niin siinä linjan varrella on useampiaa käyntipaikkoja, joista mainitsen esimerkiksi Skansen, Nordiska museet ja Vasa museet, joissa on myös lapsille tehtyjä  näyttelyitä ja aktiviteetteja (museopedagogiikkaa), samoin kuin muutaman metrin sivussa olevassa viikinkiaikaa laajasti esittelevässä Historiska museet´issa. (Reittiin ja sen varrella oleviin käyntipaikkoihin voi tutustua netissä Djurgardslijen kotisivulla.) Voi ajaa vaikka Valdemarsuddeen asti ja käydä puistokahvilassa. Riippuu siitä, onko kaunis vai huono ilma ja kuinka lapsi jaksaa. Maanalaisella ja  raitiovaunulla 7N on helppo liikkua lapsenkin kanssa. Olen käynyt lasten kanssa myös kierroksella kuninkaanlinnassa ja sen aarrekammiossa kellarissa. Kiertoajelulla vesibussissa tutustuu Tukholmaan mainiosti eikä lapsen jalat väsy kävellessä (audioopasteet myös suomeksi), lippuja saa mm. Turisti-informaatiosta Centralstationilla. Tukholma on minun kokemuksieni mukaan hyvin  lapsiystävällinen, eikä kalliskaan, kun pakkaa reppuun eväitä ja pitää taukoja ihastuttavissa paikoissa.  Olen varma, että sinäkin vihdoin rakastut Tukholmaan. Hauskaa lomaa!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, 

Kiitos kattavasta infopaketista! Sadetta luvattu huomiselle ja perjantaille, mutta erityisen ihana olisi kyllä päästä ajelemaan vesibussillakin! Katsotaan riittääkö meillä aika kaikkeen mitä haluttaisiin tehdä ja nähdä, täällä taitaa nimittäin olla sittenkin enemmän kokemista kuin alunperin ajattelin :-)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram