TV:n ruokaohjelmissa ruoanlaitto tehdään aina täydellisessä ympäristössä. On tilaa. On koko ajan siistiä. Toinen toistaan upeammat julkkiskokit loihtivat fantastisia ruokia käden käänteessä. Ja lopputulos on aina Täydellinen. Myös se lautasella oleva annos. Noh. Arkena kotona homma menee vähän eri lailla...

La 3.10. suunnistin Ruoholahden loistavalle kalatiskille. Minua tuli palvelemaan iloinen tuttu romanialainen (?) nainen. Kokonainen nieriä oli 11,90/kg. Yleensä fileointi kuuluu hintaan, mutta tällä kertaa kilohinta fileenä oli 14,90/kg. Myyjä sanoi, että ei pienestä nieriästä jää paljoa jäljelle, jos sen fileoi. Sai minut ylipuhuttua. Ostin kokonaisen.

Tultuani kotiin aloin ensin leipoa omenakakkua. Olin saanut perjantaina luomuomenoita ystävättäreltäni. Keräsin kaikki tarvikkeet apupöydälle.

Tulikin nälkä. Otin nieriän apupöydälle. Se oli suomustettu ja perattu. Sisällä tosin oli ällön näköistä töhnää. Putsasin kalan huolellisesti sisältä ja ulkoa. Funtsin: "Hitsi! Miten valmistan tämän? Laitanko vain folioon ja uuniin?" - Olin "sattumalta" ottanut Alkosta Etiketti-lehden. Selailin sitä. Siinä oli valokuvaaja Caj Bremerin resepti: Kuhaa à la Caj. Jee! Se sopi ihan yhtä hyvin kokonaisen nieriäni valmistukseen. Modifioin reseptiä...

Suolaa ja valkopippuria kalaan ulkopinnoille ja sisään. Rakastan persiljaa, joten täytin kalan masun persiljasilpulla. Kala voitetulle pellille (siis pellille, joka sivelty voilla). Penslaus munankeltuaisella. Päälle korppujauhoja.

Cajn reseptissä on, että kalan päälle kaadetaan kastiketta, joka on tehty kalaliemestä ja valkoviinistä. Noh. Minulla ei ollut kalalientä kotona, ja Alkosta olin ostanut punaviiniä. Kaadoin kalan päälle kasvislientä ja kermaa.

Cajn reseptin mukaan 30-40 min 225-asteen uunissa. Kyttäsin kypsymistä aika lailla, koska minun Persoona-Uunini yleensä valmistaa ruoat nopeammin kuin resepteissä on. 30 minuuttia riitti hyvin.

Voila! Valmis kokonainen kala :0)! - Kuva ei kylläkään ole yhtä hieno kuin Cajn kalan...

Keitin riisiä lisukkeeksi. Pilkoin tomaatin messiin. Annos kuvassa näyttä minusta enemmänkin oksennukselta kuin TAIVAALLISELTA ruoalta :0)!

Tämmöistä Arkiruoan valmistus on...

Kommentit (0)

Seuraa 

Lapsuuden muistoja. Nykypäivän huomioita. Arkipäivän huumoria. Pieniä nautintoja. Koskettavia hetkiä. Kokkausta. Sisustusta... = Elämää.

Blogiarkisto