Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka ovat Jouluaattona yksin. Monista se tuntuu hyvin pahalta. Minä olen viettänyt useita jouluaattoja yksin. Monta vuotta peräkkäin järjestin Jouluaaton äidilleni ja isälleni. Oli runsaat tarjoilut, oli lahjoja, oli hyvää mieltä. Mutta siitä alkoi tulla vaatimus vanhempieni taholta (varsinkin äitini!). Eräänä jouluna, kun oli myös lämmin syksy (eli merikään ei jäätynyt jouluksi), päätin lähteä Mökille :0)! En kertonut vanhemmilleni minne lähdin. Äiti olisi vain sanonut: "Etkö sinä järjestäkään Joulua meille!?"

Ihana joulu mökillä 1997

Lähdin mökille aatonaattona mukanani Fia-kissani, hyvää ruokaa, pari pulloa viiniä ja rutkasti lukemista. Sitä vuoden 1997-joulua muistelen vieläkin kaihoisasti. Lähetin joitakin tekstiviestejä, ja sain joitakin.Tyttäreni soitti ja toivotti Mukavaa Joulua (hän oli jouluaaton isänsä luona, josta olen eronnut kauan sitten). Muuten olin "tavoittamattomissa", ja nautin siitä :0)!

Fia-kissani oli mukavaa seuraa. Käpertyi viereeni ja kehräsi. Kun tuli poislähdön aika, hän tosin häipyi. Ramppasin pitkin saarta kutsuen häntä. Tuli usean tunnin kuluttua, niin että olin joutunut siirtämään paluujunaan menoa.

Viime vuoden Joulu

Yllättäen ihanan vävypoikani vanhemmat kutsuivat minut luokseen Jouluaatoksi. Meitä oli 10 henkeä. Herkulliset ruoat, kiinnostavia ja hauskoja keskusteluja. Minä menin pariin otteeseen ulos lumiseen maisemaan tyttäreni labbiksen kanssa tupakalle. Illan Tähti oli 9 kk tyttärentyttäreni (joka on myös vävyni vanhempien eka lapsenlapsi :0).

Tänä vuonna

Tyttäreni lähtee perheineen keski-Suomeen Jouluksi. Minut on kutsuttu viettämään joulua edellisenä viikonloppuna. - Joten olen Jouluaaton yksin. Ei hämää yhtään! - Olen jo suunnitellut itselleni ruoat (taidan kokeilla paria KK:n ihanaa ruokareseptiä :0). YM.

Olen tilannut 9 Beck-leffaa kirjastosta. Taitavat tulla sopivasti Jouluaatoksi. Katson Joulurauhan julistamisen. Samu Sirkan joulutervehdyksen. Ja Beck:iä :0)! - Tytär soittelee, ystävätär soittaa, serkku soittaa... - Uskon, että minulla on Huippumukava Jouluaatto :0)!

****

Mutta on ihmisiä, jotka ovat totaalisen Yksin. Ei ole ketään jolle soittaa. Ei ketään, joka soittaisi heille. - He tuntevat itsensä Niiin Yksinäisiksi, että eivät edes jaksa järjestää itselleen mukavaa Joulua. - Jos joku on noin yksinäinen, minulle voi soittaa!

Puh. 045-674 1486.

Lämpimin Joulunalustoivotuksin.  Ria

 

 

Kommentit (2)

Sari Kristiina
Liittynyt30.8.2015

Kiva, että löytyy muitakin, jotka uskaltavat viettää joulun yksin. Olen pari Joulua itsekin viettänyt yksin, ja se on ollut kovin nautinnollista. Toivoisin, että kenelläkään ei olisi niitä stressaavia pakotevelvollisuuksia Jouluna. Toki kiva on muidenkin kanssa olla. Ihana, kun jaat puhelinnumerosi yksinäisten mahdolliseksi iloksi ja lohduksi. Ihanaa Joulun odotusta sinulle :).

"Vapaa"

Olipa mukava kirjoitus?! Ja vieläpä puhelinnumero mukana-ihailen!!!
Minulla edessä ensimmäinen,erilainen,pelkistetty joulu avioeron jälkeen..sain voimaa kirjoituksestasi? -kiitos! Kirjapino mullakin jo odottamassa..
Oikein levollista joulua sulle!

Seuraa 

Lapsuuden muistoja. Nykypäivän huomioita. Arkipäivän huumoria. Pieniä nautintoja. Koskettavia hetkiä. Kokkausta. Sisustusta... = Elämää.

Blogiarkisto