Olen 67 v. Olen saanut elää koko tähänastisen elämäni ilman sotaa. Äitini ja isäni sen kokivat. Äitini pelkäsi aina uutta maailmansotaa: Kun oli Persianlahden sota. Kun Neuvostoliitto kaatui... Minä olen tähän asti ajatellut, että olen siinä onnellisessa asemassa, että saan elää koko elämäni kokematta sotaa. En ole pelännyt sodan mahdollisuutta koskaan ennen. Tämän vuoden alusta olen pelännyt! Putinin toiminta herätti pelon ensin. Nyt pakolaiskriisin aiheuttama kuohunta on uusi kolmannen maailmansodan pelon syy...

*****

Imagine there be no countries

to kill and die for.

Imagine there be no religion

(to kill and die for).

Voin lisätä John Lennonin sanoihin:

Imagine there be no hate

for people different from us.

Imagine there be help and compassion

for everyone.

aolen lukenut, että maahamme muuttajia hädänalaisia ihmisiä auttamaan on ilmoittautunut ennätysmäärä ihmisiä!

Meinasin laittaa tämän viestin kuvaksi kuvan hukkuneesta 3 v. pakolaispojasta, joka löytyi Turkin rannalta. Se kuva sai minut (ja sadat tuhannet muut ihmiset) ymmärtämään Miksi nuo ihmiset pakenevat, ja miten kauheaa pakeneminen on!

Älkäämme vinkuko: "Pakolaiset/maahanmuuttajat tulevat tänne vain käyttääkseen hyväkseen sosiaalietujamme!" Tai: "Vanhuksemme eivät saa apua, koska rahat menevät maahanmuuttajille!" - Hitsi vieköön: 90 v. äitini on aina saanut Tarpeeksi apua! Samoin 85 v. äitini sisar!

Tuohtunein ja auttamishalusin terveisin.  Ria

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Lapsuuden muistoja. Nykypäivän huomioita. Arkipäivän huumoria. Pieniä nautintoja. Koskettavia hetkiä. Kokkausta. Sisustusta... = Elämää.

Blogiarkisto