Jo lapsena olin erilainen. Taisi johtua siitä, että kun olin 6-vuotias, muutimme Lohjalle isäni työn perässä. Minulla oli leikkikavereina vain poikia. Minun piti osoittaa, että pärjään heidän kanssaan. 6-vuotiaana eräs 8-vuotias poika kiusasi minua. Veljeni oli sanonut minua Kikkoksi (koska ei osanut sanoa Ässää). Muutettuamme Lohjalle halusin, että minua kutsutaan oikealla nimelläni. Ko. poika oli kuitenkin kuullut Kikko-nimestäni. Eräänä päivänä hän ilkkui: "Kikko! Kikko!" Suutuin niin, että kävin hänen kimppuunsa syksyisellä perunapellolla. Voitin hänet. Eipä ikinä enää kutsunut minua Kikkoksi :0).

Ja pitihän minun kiivetä yhtä korkealle mäntyyn kuin pojat. Ja osoittaa, että en pelännyt jättikoppakuoriaisia, hämähäkkejä. sammakoita... Minusta tuli Hyvin Rohkea usealla elämänalalla.

Ehkä noiden varhaisten lapsuudenkokemuksien myötä minuun tuli myös ISO Vika: Lauon asioita suoraan. En osaa sanoa mielipiteitäni diplomaattisesti. - Olen yrittänyt tosi paljon karsia tuota luonteenpiirrettäni. Onnistuu edelleen huonosti :0(.

Well. Ekan kerran tajusin Väärän suorapuheisuuden, kun olin 15-vuotias. Menimme hiihtolomalla silloisen parhaan ystävättäreni kanssa heidän mökilleen kaksistaan. Eräänä iltana puhuimme siitä, mikä toisessa on mukavinta, mikä kurjinta. Ystäväni kertoi tämän: Hänen äitinsä oli löytänyt hänelle uuden punaisen takin kirpparilta. Minä olin sanonut, sen nähdessäni: "Kamala! Ei sovi sulle ollenkaan!" - Puuh! Nyt ilahdun joka kerta, kun jollakulla on Punainen takki, kaikkien Mustien hautajaisvaatteiden keskellä :0).

Olen saanut potkut kahdesta yrityksestä suorapuheisuuteni takia. Vaikka olin toiselle hankkinut yli 2 miljoonan markan kaupan IT-palvelusta, toiselle hankkinut ISON asiakkaan!

Monet ihastuvat minuun suorasukaisen, innostuneen, hauskan, erilaisen persoonani takia. Mutta ennemmin tai myöhemmin he työntävät minut pois, haukkuvat ja arvostelevat minua, vähättelevät minua, antavat potkut (työpaikasta ja muuten).

Ei ole helppoa olla outo, kummallinen, erilainen ja hullu.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Lapsuuden muistoja. Nykypäivän huomioita. Arkipäivän huumoria. Pieniä nautintoja. Koskettavia hetkiä. Kokkausta. Sisustusta... = Elämää.

Blogiarkisto