Toivottavasti täältä onnistui Ihanan Russelirivi-kuvan poisto...

Jatkuvasti on joka paikassa juttuja siitä, miten huonosti ihmisiä kohdellaan ja hoidetaan terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. - En tajua! Minua on aina kohdeltu ja hoidettu Tosi Hyvin!

Esimerkki: Vuonna 2013 vasemman jalkani vaivaisenluu äityi niin pahaksi, että pystyin tuskin kävelemään. Sain lähetteen Peijaksen sairaalaan Vantaalle. Piti mennä sinne klo 7 aamulla. 1,5 tuntia meni esijuttuihin mukavien hoitsujen luotsaamana. Minut vietiin leikkaussaliin. Annettiin epiduraalipuudutus. Kaksi hoitajaa avusti kirurgia, yksi hoitaja oli pääpuolellani rauhoittamassa minua. Kirurgi alkoi sahata vaivaisenluuta. Minä kysyin: "Jukra! Saahaako hän sitä?" - Hoitsu vastasi: "Juu. Sellaisella kunnon Moottorisahalla!" - Nauroin makeasti.

Leikkauksen jälkeen piti olla "Heräämössä" pari tuntia ennen kuin sai Aamiasta (oli pitänyt olla syömättä ja juomatta ennen leikkausta). - Eihän minua oltu nukutettu, joten olisin halunnut kahvia HETI. Ei tuotu - varmuuden vuoksi. Sitten, kun tuotiin, kahvi ja voileivät maistuivat Taivaalliselta :0)!

Ulosmenokin suhteen oli mitä mukavin kohtelu.

****

Tänään olin Silmäklinikalla Hesan Haartmaninkadulla. Ilmoittautuminen helppoa, ja neuvottiin missä odottaa. Siellä oli kiinnostavia lehtiä, mitä lukea. Tuli vanha pariskunta, jonka kanssa oli kiva jutella. Minulla oli aika klo 13. Klo 13:20 hoitsu tuli hakemaan minua. Pahoitteli odotusta. Kertoi mitä seuraisi. Näytti, että voin katsoa videolta mitä silmääni ja sen leikkausta koskee. Katsoin. Huippumielenkiintoista!

Minut kutsuttiin silmäkirurgin luo, nimeltään Sirpa Loukovaara. Ihana Persoona :0)! Hän selosti koko ajan mitä teki ja miksi. Höystäen juttua huumorilla: "Peitän nyt toisen silmäsi, että oot kuin merirosvo."

Hän tutki Todella Tarkkaan  (huolimatta siitä, että hänelle oli tullut ruuhkaa)! Sitten hän sanoi: "Sinulta ei pidä leikata pelkästään Makulareikä (reikä Silmäpohjassa) vaan myös Kaihi!" - HUH!! - Mutta Sirpa-kirurgi selosti miten se tehdään, ja miten se tulee vaikuttamaan silmäni huonontuneeseen näköön :0).

Huvittavaa hänen tutkimuksiensa jälkeen oli se, kun hän sanoi: "Sinulla on silmät eri Kengän-paria! Toinen on kokoa 39, toinen kokoa 37" - Eli toinen silmäni näkee kauas, toinen lähelle! - Taas nauroin :0).

Lopuksi mukava hoitsu tuli selostamaan koko prosessin "Kädestä pitäen". Selosti  mitä tehdä ennen leikkausta, mitä tullessa siihen. mitä jälkeenpäin.

 

Minulle tulee ihan tippa silmään näistä Silmäklinikan ihanista kahdesta persoonasta: Silmäkirurgista ja Huippu-hoitsusta (surku, että en huomannut kysyä Hänen nimeään...).

Nimimerkki: Sitä saa mitä odottaa

 

 

Minun filosofiani on tämä: Jos Odotat saavasi Huonoa Kohtelua (esim. sairaalassa), saat sitä! Jos Odotat saavasi Hyvää Kohtelua, saat sitä! - Niin kuin minä tänään...

Kommentit (2)

Mirjam Koivula

Millä oikeudella käytät minun koirani kuvaa ilman lupaani? En halua että niitä käytetään, en pidä siitä, eikä ole edes kuvaajan nimeä?

Seuraa 

Lapsuuden muistoja. Nykypäivän huomioita. Arkipäivän huumoria. Pieniä nautintoja. Koskettavia hetkiä. Kokkausta. Sisustusta... = Elämää.

Blogiarkisto