Sadattuhannet ihmiset tekevät meidän toimistoissa ja kotona työtä tekevien ihmisten arjesta helpomman. Siivoojat, bussikuskit, kaupan kassat, roskisautojen ajajat, hoivahenkilöt, katujen korjaajat... Lista on loputon.

Kuinka usein sanot jotain ystävällistä ja/tai mukavaa näille ihmisille? Minä sanon tämän tästä. Eilen sanoin kolmelle:

1. Kun aamulla lähdin asioilleni rappuamme siivosi nuori poika. Tervehdimme. Sitten sanoin hänelle: "Rapussamme on aina niin siistiä!" - Poika meni hämilleen, mutta hymyili ja sanoi ilahtuneena: "Kiva, kun kelpaa."

2. Vaihdoin bussia Lauttasaarentiellä. Pysäkin vieressä on kolme isoa roskispömpeliä. Ekan kerran näin miten ne tyhjennetään. Kuorma-auton nosturi nostaa roskapömpelistä valtavan "pussin", joka tyhjentyy kuorma-auton lavalle nappien painalluksilla. Sanoin ihaillen kaverille, joka hoiti homman: "WOW! Mikä systeemi!" - Hän katsoi minua yllättyneenä, nauroi ja sanoi: "Joo. Tässä ei tuu hiki."

3. Jonottaessani S-Marketin kassalla edelläni oli vanha nainen, joka oli kovin hidas. Kassatyttö oli tosi ystävällinen häntä kohtaan. Pari jonossa olijaa sadatteli: "Mikä tässä niin kestää!?" - Kun tulin maksamisvuoroon, sanoin kassatytölle (niin kovaa, että sadattelijatkin sen kuulivat). "Täällä on sitten ystävälliset kassat. Näin ja kuulin miten ystävällinen olit myös vanhalle rouvalle, joka oli hidas!" - Tyttö hymyili iloisesti, ja sanoi: "Miten mukava kuulla!"

Ystävällisyydestä tulee minulle itsellekin joka kerta hyvä mieli...

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Lapsuuden muistoja. Nykypäivän huomioita. Arkipäivän huumoria. Pieniä nautintoja. Koskettavia hetkiä. Kokkausta. Sisustusta... = Elämää.

Blogiarkisto