Lokakuu on kurpitsakuu! Yhdestä jättikurpitsasta on iloa moneen kertaan. Siskolan pihalle tytöt halusivat ehdottomasti kurpitsalyhdyn. Itse ehdotin suloista lyhtyä, johon olisi porakoneella koverrettu esimerkiksi sydämen kuvia, mutta ei pihalle piti saada oikea kunnollinen pelottava kurpitsalyhty! Sisustasta tehtiin sosetta, josta voi tehdä keittoa tai leivonnaisia. Löysin kirjaston reseptikirjaosastolta mielenkiintoisen erilaisia kurpitsaohjeita sisältävän kirjan. Tästä Marja Lidforsin kirjoittamasta kurpitsa-kirjasta on poimittu seuraava curry-kurpitsapiirakan ohje. Piirakan maussa on ripaus Intian lämpöä sateisen kolean syksyn keskelle.

Kurpitsa-currypiirakka:

taikina:

2,5 dl vehnäjauhoja

125 g margariinia

125 g kermajuustoa (itse raastin joukkoon myös jämäksi jääneen edamjuuston kannikan)

täyte:

2,5 dl kurpitsasosetta

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

3 munaa

1 dl kermaa

1 rkl kasviöljyä

2 tl currya

kuminan siemeniä

 

Valmista taikina. Lisää juustoraasteeseen jauho ja margariini. Sekoita tasaiseksi massaksi. Tarvittaessa notkista kylmällä vedellä, jotta saat muotoiltua taikinasta pallon. Laita taikina jääkaappiin lepäämään. Valmista täyte. Kuullota sipulisilppu pannulla ruokaöljyssä. Lisää curry ja hienonnettu valkosipuli. Vatkaa kulhossa munat, kerma ja kurpitsasose tasaiseksi seokseksi. Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle. Paista ensin pohjaa 200 asteisessa uunissa niin, että pohja on saanut hieman väriä. Lisää sitten sipuliseos piirakan pohjalle ja kaada päälle kurpitsa-muna-kermaseos. Laita päälle kuminan siemeniä. Paista noin 20 minuuttia niin, että täyte on hyytynyt. 

 


Kuten kaikki suolaiset piirakat tämäkin maistuu parhaalta, kun se on saanut kunnolla jäähtyä. Piirakan rinnalle sopii hyvin rapsakka raikas salaatti.

Oletteko muuten kokeilleet myskikurpitsasta tehtyjä ranskalaisia? On todella todella herkullisia! Suosittelen!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogiarkisto

2017