Tänä kesänä Siskolan hyötytarhan iloisimmat yllättäjät ovat yrtit. Nekin ilmeisesti ovat nauttineet alkukesän lämmöstä ja kasvaneet osittain jopa villisti. Aiempina vuosina minttua on putkahdellut sieltä täältä (jonkun mielestä voisi olla jopa raivostuttavuuteen saakka, itsestäni se saa rehottaa rauhassa), mutta nyt sen lisäksi myös persilja on kylvänyt itse itseään. Oreganopuska on saanut aitamaisen rakenteen ja myös se saa mielestäni kasvaa niin laajalle kuin vaan jaksaa. Lipstikka selvästikkin on enemmän alkukesästä parhaimmillaan ja nyt sen korkeat oksat alkavat jo muuttua puumaisiksi. Kiire on siis Lipstikan lehtiä korjaamaan! Lipstikkasuolat on vielä tekemättä.

Tänään kuitenkin viimeisen lomapäivän kunniaksi halusin jotain pientä kevyttä puhdetta aurinkoiseen puutarhapäivään ja siksi päätinkin kokeilla yrttisuolan tekoa. Lipstikkasuola on jo aiemmista Siskolan postauksista tuttu. Tähän suolaan tuli lipstikan lisäksi persiljaa, basilikaa, salviaa ja oreganoa. Sitä sitten yhteistuumin tyttöjen kanssa terassilla morttelissa hierrettiin. Mikä upea tuoksu siitä tulikaan! Merisuola yrttiseos on nyt keittiössä kuivumassa. Taidanpa kokeilla sitä ensimmäiseksi uunissa paistettujen pottujen maustajana.

Samalla idealla olis hauska kokeilla makusokerin tekemistä. Sitruunamelissaa kasvaa yllin kyllin yhdessä mansikoiden ja orvokkien kanssa. Myös uusi tuttavuuteni kesäkeittiön peltisaavissa kasvava ananassalvia voisi sopia tähän. Tähän mennessä ananassalviaa olen ainoastaan ihastellut iltaisin ja aamuisin pihakierroksillani tuoksun muodossa. Siinä on ihanan eksoottinen ja hedelmäinen tuoksu. Muistuttaa hyvin paljon ananasta. Katsotaan, jos intoudun makusokerin värkkäykseen. Kokeilun tuloksista saatte lukea sitten täältä Siskolan blogista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pullan tuoksua, yhdessä puuhastelua,vienoja hymyjä, pieniä seikkailuja, arjen helmiä. Siskolassa ollaan kotona, keittiössä ja puutarhassa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017