Terassilla kasvatussäkkiin laittamani myskikurpitsa on liittoutunut syreenin kanssa. Yritäppä kuvasta bongata minne saakka se jatkaa matkaansa. Melkoinen viidakko!

Kantapään kautta näitä puutarhajuttuja on oppinut. Se mikä on varmaa niin kasvupaikalla todellakin on väliä. Monet vuodet olen kasvattanut (lue yrittänyt kasvattaa) kesäkurpitsoja ja muita kurpitsoja tontin tuulisimmalla nurkalla. Aurinkoa sillä paikalla on riittänyt, mutta ilmeisesti vettä on samalla haihtunut niin paljon voimakkaan tuulen ja paahtavan auringon vuoksi, että kurpitsat ovat olleet kitukasvuisia ja satoa on saanut odottaa pitkälle heinäkuun loppuun. Tänä vuonna ensimmäisistä kesäkurpitsoista on päästy nauttimaan heti juhannuksen jälkeen. Viiihtyvät siis hyvin aurinkoisella etelään suunnatulla seinustalla. 

Kasvupaikan ja kunnollisen kosteuden lisäksi kannattaa ehdottomasti myös panostaa laadukkaaseen ravinteikkaaseen multaan. Olen totaalisen ihastunut kasvusäkkeihin! Lisäksi olen tehnyt säkkejä itse laittamalla kestokasseihin luonnonlannoitettua luomu multaa. Ai että miten kurpitsat tykkää!

Ja lapset tykkää myös! 

Ja meinasi unohtua vielä mainita, että tuolla säkin pohjalla kesäkurpitsojen juurella kasvaa pinaattia. Ehkäpä nekin tykkää toisistaan.

Kurpitsarikasta kesää odotellessa! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pullan tuoksua, yhdessä puuhastelua,vienoja hymyjä, pieniä seikkailuja, arjen helmiä. Siskolassa ollaan kotona, keittiössä ja puutarhassa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017