Haluan kehittää luonnettani ja kasvaa ihmisenä myönteiseen suuntaan. Niinhän me kaikki ja tästä syystä valitsemme itsellemme meitä puhuttelevia keinoja päästä tavoitteeseemme. Yksi käy joogassa, toinen meditoi, kolmas lukee henkistä kirjallisuutta, neljäs menee selvännäkijälle, viides menee reikihoitoon, kristallivalohoitoon, enkeli-iltoihin... Tarjontaa henkisyyden etsimiseksi ja löytämiseksi on runsaasti.

itse olen kokeillut monia ulottuvuuksia, mutta aina tapahtumien rinnalla luen itseäni kiinnostavaa kirjallisuutta. Nyt luen näitä kahta kirjaa vaihdellen ja suurin oivallukseni liittyy juuri kirjojen otsikoihin. Olen oppinut ymmärtämään, että meditaatiota ei voi pakottaa, ei voi siis päättää ryhtyä meditoimaan. Mieli ei pakottamalla hiljene ja pahimmillaan joogatunnilla ratkoo mielessään päivään liittyneitä kysymyksiä ja ajatus harhailee jonninjoutavissa asioissa. 

Olen oppinut ymmärtämään, että meditaatio on tila, johon pääsee, kun muuttaa katsantakantaansa. Meditaatio on tila jossa muututaan tekijästä havannoitsijaksi ja katsotaan asioita itsensä ulkopuolelta, ollaan siis oman itsensä havainnoitsijoita. Olen kokenut tällaisen hetken selvimmin ollessani kristallivalohoidossa. Katsoin itseäni oman itseni ulkopuolelta ja olin havainnoitsija. 

Pienin askelin hyvä tulee, sillä olet jo perillä kunhan vain oivallat.

Kommentit (3)

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Hei! Kiitos puhuttelevasta postauksesta. Minäkin olen lukenut meditaatiosta jonkin verran. Se on totta, ettei siihen voi itseään pakottaa. Olen yrittänyt ja melkein aina se on jäänyt juuri tuon saman syyn vuoksi kuin sinulla, että ajatukset harhailevat. Joskus olen päässyt tilaan, jolloin olen päässyt läpi ohjatun meditaation. Uskon kuitenkin, että säännöllisen harrastamisen kautta pääsee siihen ulkopuolisuuden tilaan. Minä olen miettinyt, että luonnossa liikkuminen ja siellä keskittyminen hetkeen on käytännön meditointia. Minulle se on sitä.

Mervisisko
Liittynyt6.1.2016

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että harjoittelu tekee mestarin, kunhan vain löytää sen itselle toimivan jutun. Hyvä , että olet löytänyt itsellesi sopivan keinon rauhoittaa mieltä, luonnossa oleilun?

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiitos Elämäniloa hyvistä ajatuksista! Jaan sen tänään KK:n Face-kavereille. :-) Marjan Hetkiä, sinun kokemuksissasi on varmasti monelle tuttua myös tuo ajatusten harhailu, kun yrittää rauhoittua. 

Seuraa 

Kirjoitan blogia kuin puhuisin ystävälle. Jaan kanssanne ajatuksia ja hetkiä asumisesta Pispalassa Tampereella, puutarha-asioista, ruoan laitosta, koiristani Uunosta ja Obista, kiinnostuksestani enkeleitä ja elämän mystisyyttä kohtaan, elämäntaidosta, valokuvauksesta, kauneuteen liittyvistä asioista, ihmisyydestä, seikkailuistani tässä elämässä...