Olin sunnuntaina hyvinvointikävelyllä Isojärven kansallispuistossa. Matka alkoi Heretyn kämpältä ja oppaana toimi Sini. Sateisena päivänä olin ainoa retkelle lähtijä ja Sini luotsasi minua kolmen kilometrin lenkin kertoen mielenkiintoisia asioita luonnosta ja sen ihmiselle hyvää tekevistä vaikutuksista.

Metsä ja luonto hoitavat meidän sielua, ruumista ja mieltä. Stressi helpottaa ja hengitys rauhoittuu. Aistit heräävät ja voit aistia ympäristöäsi kaikin maustein. Kehosi lepää ja voimaannut metsässä, jos vain uskallat heittäytyä aistiesi varaan.

Retki oli antoisa ja sen kuluessa halasin puuta ja tunsin sen voiman, kuuntelin silmät kiinni ympäristön ääniä, luonnon omaa orkesteria... Kuulin sateen, tuulen, linnut, veden liplatuksen...

 

Tutkimme myös puussa roikkuvaa kasvustoa ja totesimme sen kumilankamaisuuden, joten aito naavaa oli tässä kyseessä.

Etsimme kiitollisuuspuun, jonka oksat saivat jokainen jonkin kiitollisuuden aiheen osakseen. Tästä puusta koin lumoutumisen voimakkaan tunteen. Kun katsoin sitä kauempaa, näin sen kyljessä tumman möykyn. Kun menin puun luokse, ymmärsin, että se oli kovia kokenut sitkeä mänty ja sillä oli enemmänkin haavoja rungossaan. Sen latva oli monella mutkalla ja eletty elämä on jättänyt jälkensä siihen. Puu on kokenut kovia, mutta silti niin ylväästi pystyssä. Lumouduin tästä puusta ja sen tarinasta. 

Lumoutuminen tapahtuu silloin kun jokin asia tulee meihin ulkoa sisäänpäin ja saa meidät haltiohimme ja hihkumaan riemusta.. Sitä voi myös opetella ja se voi tapahtua pienissäkin asioissa. Lumoutuminen on ihanaa.

Teimme myös kuluneen viikon hyvien tekojen keon, joko kävyistä tai tikuista.

Kaiken kaikkiaan metsäretki oli erittäin antoisa ja aion vastakin liikkua luonnossa ja hyödyntää Suomen upeita kansallispuistoja.

Menkää metsään lumoutumaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nainen, yli 50 v. Kokemuksellinen elämäkoulu, puutarhuri, markkinointiassari, yrittäjä kauneusalalla. Eläinrakas kahden koiran emäntä, kolmen pojan äiti, etsivä kokija, kiinnostunut kuuntelija,... ennenkaikkea elämän seikkailija ja innostunut eläjä.

Hae blogista