Miten hyvin tunnemme itsemme? Mitkä ovat arvomme, jos joku kysyisi? Miten aitoja olemme? Olemmeko yhtä tekemistemme ja sanomistemme kanssa?

No siinäpä onkin isoja kysymyksiä. Yksi elämän parhaista opeista tähän mennessä on ollut se tieto, kuinka aitous ja rehellisyys kantavat ja toisaalta kuinka herkästi ihmiset vaistoavat epäaitouden sanomisissa ja teoissa. Ei ihmiset tyhmiä ole. Kyllä sen erottaa, jos ihminen ei ole aidosti oma itsensä ja seiso asioidensa ja mielipiteidensä takana.

Jossain kaukana menneessä olin mukana vaalityössä, kun luokseni tuli nainen, joka esitti minulle kysymyksen. Hän alusti sen kertomalla, että vastauksestani riippuu, äänestääkö hän minua. Aivoissani kävi vilske, kun yritin tulkita naista sen tiedon varassa, jota tuli ainoastaan vaistojen pohjalta. Nainen kysyi minulta, että pitäisikö virat täyttää koulutuksen vai sukupuolikiintiöiden mukaan. Mietin kuumeisesti, että onko edessäni vedenkestävä naisasianainen vai koulutusta arvostava akateemikko. Päätin, että en voi mistään sitä tietää ja hyväksyin sen tosiasian, että kaikkia ei voi miellyttää ja oikeaa vastausta ei ole. On vain minun mielipiteeni. Siispä kaivelin sen esiin pääkopassani ja päätin ottaa riskin, että väärä vastaus vie minulta tämän naisen äänen. Vastasin hänelle omana itsenäni niin kuin asiasta ajattelin ja vastauksen kuultuaan hän sanoi, että ”saat ääneni.”

Olisin voinut veikata, että hän olisi ollut eri mieltä kanssani, mutta... 

Kannattaa olla yhtä tekemiensä asioiden kanssa, olla aito ja rehellinen. Tämä on minun polkuni ja rakastan sitä💖

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nainen, yli 50 v., life coach, puutarhuri, markkinointiassari, yrittäjä kauneusalalla. Eläinrakas kahden koiran emäntä, kolmen pojan äiti, etsivä kokija, kiinnostunut kuuntelija,... ennenkaikkea elämän seikkailija ja innostunut eläjä.

Hae blogista

Kategoriat

Instagram