UNELMAPOLUN RESEPTI

Se mistä nyt kerron, pohjautuu omaan koulutukseeni elämäntaidon valmentajana, omaan elämänkokemukseeni sekä tapaamieni henkilöiden kertomuksiin.

Olin viime viikolla seminaarissa, jossa viesti oli, että saat mitä haluat. Pitää vain uskaltaa ja uskoa, niin se onnistuu. Puhujalla oli myös oma visio, miksi hän on lähtenyt tälle kiertueelle puhumaan: hän ei halua, että Suomessa on tulevaisuudessa yhtään katkeraa vanhusta.

Puhutaanko hetki unelmista ja siitä, miksi niitä halutaan tavoitella. Syitä voi olla monia ja muutamia voisin tässä luetella:

- tuntee jo itseänsä paremmin ja tietää että jokin ei toimi ja haluaa muutosta esim. työhön, asumiseen, ihmissuhteisiin, talouteen...

- päättää olla rohkea ja uskaltaa enemmän kuin mihin rohkeus yleensä riittäisi: ylittää itsensä ja omat uskomuksensa

- haluaa tehdä muutoksen, joka johtaa parempaan elämänlaatuun, mutta joka muuttaa esim. ympärillä olevien henkilöiden elämän kenties järisyttävälläkin tavalla

- on pitkään haaveillut tekevänsä ja toteuttavansa jotain itselleen tärkeää kunhan vain aika tai talous tai perhetilanne tai .... jokin muuttuja on sopiva

UNELMAT ovat ihania asioita, joia meidän kaikkien on hyvä ajatella. Ne vain sattuvat olemaan myös haasteellisia toteuttaa ja niillä on seurauksia ja niille tulee hintalappu. Nyt en halua pelotella enkä estää ketään unelmoimasta, päinvastoin. Lisää pontta unelmointiin ja tavoitteellista työtä kohti UNELMIEN toteutumista.

UNELMIIN  ja niiden toteuttamiseen ei kannata ryhtyä kuitenkaan ilman kunnollista suunnitelmaa. Ei kannata jättää olemassaolevaa työpaikka sen vuoksi, että olettaa sitten saavansa unelmatyön kuin itsestään. Unelmien eteen täytyy aina olla valmis tekemään työtä. Tämä työ ei kuitenkaan ole raskasta, jos sen on osannut oikein suunnitella. Yksi tärrkeimmikstä asioista kohti unelmia on, että matkan täytyy olla helppoa ja mukavaa. Kuka muuten haluaisi unelmoida ja  yrittää tavoitella niitä.

Nyt tämä saattaa kuulostaa jo helpolta, mutta sitä se ei ole, jollei ole laatinut selkeää suunnitelmaa, miten etenee kohti unelmaa. Joten unelmien luokse ei johda sattumanvaraisen polku, vaan sinne johtaa polku, jonka olet itse saattanut alkuun. Kun uskot johonkin riittävästi etkä epäröi, alat alitajuisesti tehdä valintoja, jotka johtavat sinua lähemmäksi unelmien toteutumista. Olet siis omalla suunnitelmallisella toiminnallasi saanut unelmapolun  toimimaan.

UNELMAPOLUN reseptiin ei tarvita kuin uskoa unelmaan, suunnitelma sitä kohti etenemisessä ja alitajunta puoltaa sinua sen jälkeen tekemään valintoja, jotka ohjaavat sinua lähemmäksi unelman toteutumista.

SUUNNITELMA on unelmien tavoittelussa tärkeä työkalu, johon kannattaa panostaa, sillä ilman määrätietoista suunnitelmaa UNELMAPOLKU on vain polku jonka haarautuessa et tiedä minne menisit.

PITÄKÄÄ KIINNI UNELMISTANNE JA ETSIKÄÄ UNELMAPOLKUA.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nainen, yli 50 v. Kokemuksellinen elämäkoulu, puutarhuri, markkinointiassari, yrittäjä kauneusalalla. Eläinrakas kahden koiran emäntä, kolmen pojan äiti, etsivä kokija, kiinnostunut kuuntelija,... ennenkaikkea elämän seikkailija ja innostunut eläjä.

Hae blogista