Syksy on selvästi saapunut. Ulkona on iltaisin jo pimeää, nurmikko on keltaisenaan lehdistä, kumisaappaat on kaivettu esiin ja aurinko alkaa olla harvinainen, mutta toivottu, näky. Itsellä hakusessa tuulitakki. Joo, saahan niitä kaupasta, jos vaan kauppaan asti ehtisi. Ei ole helppoa valjastaa kolmea lasta kauppaan ja varsinkin, jos pitäisi vaatteita alkaa sovittaa..? Paikkakunnallemme ei ole yhtään vaatekauppaan, joten naapurikaupunki on se kohde, jonne vaateostoksille suuntaisimme.

Minulla siis on olemassa tuulitakki. Kaksikin, jos en väärin muista. Toinen ainakin on uudehko, ehkä kaksi vuotta vanha. En vain löydä sitä. Koko omaisuutemme on uudessa autotallissamme, jonne tavarat on pakattu maaliskuussa. Odotin koko kevään neiti Kesäheinää, joten en ole tuulitakkiin tai muihinkaan välikausivaatteisiin mahtunut. Ajatuksena kun oli muuttaa uuteen kotiin ennen neidin saapumista, en edes ajatellut syksyä. Olen penkonut kaikki mahdolliset pussukat ja nyssykät autotallista, mutta ulkovaatteet eivät ole vielä tulleet vastaan. Jatkan penkomista, kunhan ehdin. Saisi aurinko paistaa siihen asti.☀️

Ai, mitä kiireitä äitiyslomalaisella on? Ei kai mitään. ? Jokainen äiti, joka on äitiyslomalla ollut, tietää tilanteen: ruoka, kauppareissut, pyykit, siivous, vauvan hoito.. Jotkut vauvat nukkuvat kaikki yöt, jotkut eivät. Silloin on pakko yrittää päivisin levätä. Kodin "pitää" näyttää hyvältä, samoin äidin. Omalla kohdalla kodin ja äidin ulkonäkö ovat sivuseikkoja. Ja varsinkin nyt, kun olemme "kodittomia". Isommat lapset kyllä aikatauluttavat päivän rytmit ja pitääkin todeta, että kolmas lapsi jo menee "siinä sivussa". Toinen ei vielä mennyt. Neiti Kesäheinän on vain taivuttava herrojen aikatauluihin ja rytmeihin. Ja hyvin hän on taipunutkin.

Perheemme sairastilanne alkaa olla aivan omaa luokkaansa ja pitää tämän äidin myös kiireisenä. En tosiaankaan ole tajunnut miten kolme lasta sairastaa tietysti kolme kertaa enemmän. Neiti Kesäheinä on toistaiseksi säilynyt pahimmalta, mutta herrat ovat osansa saaneet. Herra Vadelma huilasi alkuviikon kuumeessa. Kävimme toki lääkärissä tutkituttamassa korvat ja kurkun, koska herra Vintiöllä on menossa pitkä lääkekuuri nielurisatulehdukseen. Kuurista huolimatta kävimme eilen toteamassa hänellä korva-ja silmätulehduksen. Tänään on itseni vuoro hakea silmätipat. Mutta onneksi maksamme vakuutusmaksuja ja Suomessa on toimiva neuvolajärjestelmä, niin apua ja lääkkeitä saa nopeasti!

Eilen ja tänään puuro oli aamulla kuumaa, varsinkin kun se piti vauhdissa syödä. Ja sen jälkeen iskee hiki! Tämän myös pienten lasten äidit tietävät: kaamea hiki, joka seuraa maidontuoksuisena joka paikkaan, iltaan asti. Ehkä se ei ehdi tänään(kään) laskea ennen saunomista.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Toiset tykkää puurosta hillolla, toiset sokerilla ja maidolla. Yhdet pitää pikapuurosta, toiset marjoilla ja raejuustolla maustettuna,  kolmannet eivät voi sietää, koska ovat syöneet sitä liikaa.  Kaikkia makuja mahtuu jo meidänkin perheeseen. Ja muutakin kuin puuroa.. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.