Eilen satuimme isännän kanssa yhtä aikaa aamupuurolle. Olikin ensimmäinen kerta tällä viikolla. Oli myös ensimmäinen kerta, kun isäntä meni oikeaan aikaan töihin. Isäntä toimii opetushommissa, reilun puolen tunnin matkan päässä. Matka on juuri sopiva: oppilaita ja heidän vanhempiaan ei juurikaan näe vapaa-aikana ja matkan aikana ehtii pohtia päivän töitä ja ottaa työhön etäisyyttä.

Opettajan työssä on puolensa, niinkuin jokainen tietää. Ja kolme hyvää syytä: kesä-, heinä- ja elokuu. ? Valitettavasti se ei ihan vaan mene noin. Edelleen on ihmisiä, jotka luulevat opettajien töiden loppuvan viimeistään kello 15. Joskus ne toki loppuvatkin. Yleensä kotiinlähdön jälkeen päässä pyörivät päivän tapahtumat ja huomisen suunnitelmat. Wilma-viesteihin pitäisi muistaa vastata kotona, samoin katsoa seuraavan päivän tuntisuunnitelmat, etsiä ja mahdollisesti tulostaa materiaalia, askarrella malleja, purkaa puhelin viestejä.. Kalenteriin pitää myös mahduttaa ops-palaverit, tiimipalaverit, viikkopalaverit, opekokoukset, teemapäivät, vesot, vanhempainvartit ja -illat, vanhempainyhdistyksen ja muiden yhteistyötahojen kokoukset.. Pienten lasten perheissä näitä hoidellaan sitten Nukkumatin saapumisen jälkeen. Ei ihme jos isäntää (ja minua) välillä vähän väsyttää..

Nämä kaikki palaveerit on tietysti hoidettava ja haluankin, että myös omien lasteni opettaja ottaa homman tosissaan. Itsekkäästi ajatellen tämä aika on raksalta pois. Mutta eihän se nyt yhdestä illasta ole kiinni? Ei. Eikä kahdesta, eikä kolmesta. Ei edes viikosta. Mutta kaksi viikkoa alkaa jo näkyä. Samoin pidempi aika. Ja odottavan aika on pitkä, varsinkin viimeisillä kilometreillä. Isäntä totesi, että talon rakentaminen on kuin maratonjuoksun ja nyt ollaan kolmekymppiä ohitettu. Ja sen jälkeenhän on ne pahimmat kilometrit?

Perheen sairastilanne alkaa olla paranemaan päin, omat punasilmät ovat enää näkyvin merkki sairastelusta. Onneksi. 

Aurinkoa päivääsi!

Kommentit (1)

Entinen ope

Aloitin blogisi lukemisen tästä :) Kiitos, opettaja minussa kiittää. Asia on juurikin noin. On tärkeää, että aina joku muistaa tuoda esiin ne muutkin opettajan työn faktat kuin pitkät lomat. Tsemppiä sekä miehellesi että sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Toiset tykkää puurosta hillolla, toiset sokerilla ja maidolla. Yhdet pitää pikapuurosta, toiset marjoilla ja raejuustolla maustettuna,  kolmannet eivät voi sietää, koska ovat syöneet sitä liikaa.  Kaikkia makuja mahtuu jo meidänkin perheeseen. Ja muutakin kuin puuroa.. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.