Tämä päivä alkoi puurolla, mansikoilla, mustikoilla ja raejuustolla. Mummulassa. Mummun (lasteni mummu eli äitini) keittämää puuroa. Sitä se on ollut jo puoli vuotta. Neiti Kesäheinä syntyi kaksi kuukautta sitten mummulaan. Herra Vadelma aloitti eskarin mummulasta. Herra Vintiö käy kerhoa mummulasta. Ja täällä minä ja isäntä yritämme asua mummun ja pappan kanssa.

Isäntä alotti työt kuukausi sitten, isyysvapaan jälkeen. Päivät menee töissä, illat rakennuksella. Tavoitteena oli päästä uuteen kotiin ennen neiti Kesäheinän syntymää, mutta toisin kävi. Oli meitä varoiteltu, että rakennus venyy ja paukkuu, varsinkin kun itse tekee, mutta uskoimme, ettei meille niin käy. Tietenkään. Tietenkin kävi. Ehkä jouluksi jo uuteen, keskeneräiseen, kotiin. 

Seuraava aikatavoite muutolle oli herra Vadelman synttärit. Ne oli jo. Pidettiin raksasynttärit, jotka olivatkin melkoinen menestys eskari-ikäisten keskuudessa.:) Toivottavasti ei enää toisia pidetä. Siis RAKSA-synttäreitä..

Ensi viikolla on neiti Kesäheinän ristiäiset. Silloin pitäisi jo keittää puuroa omassa keittiössä. Eipä ehdi edes uusi keittiö paikalle siihen mennessä :/. Syödään siis mummula-puuroa, ristiäisaamunakin.

Yhteisasuminen on toistaiseksi ollut yllättävän kivutonta. Mummulassa kaikille riittää oma huone (lapsille siis yhteinen) ja pari televisiota takaavat netin lisäksi mahdollisuuden hetken todellisuuspakoon. Herra Vadelman eskaripäivien lyhyys, neiti Kesäheinän neuvolakäynnit ja herra Vintiön kerhoilut ja päiväkotipäivät pitävät äidin kiireisenä, joten pitää nauttia mummulan tarjoamasta täyshoidosta. Koko karavaanin ei tarvitse kulkea mukana, kun yhtä lasta kiikuttaa jonnekkin. Lisäksi pyykki- ja ruokahuoltokin pelaa kohtuullisella tasolla. Ei siis saa valittaa. Paitsi vähän pitää..:) Sehän kuuluu ihan suomalaiseen perusluonteeseen. Mutta ei tänään. Aurinko paistaa, puiden lehdet kellertävät ja puurokin oli aamulla lämmintä (ihan joka aamu en ole lämpimälle puurolle ehtinyt..). Vain  herra Vadelma on enää kuumeinen, että kyllä se tästä. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Toiset tykkää puurosta hillolla, toiset sokerilla ja maidolla. Yhdet pitää pikapuurosta, toiset marjoilla ja raejuustolla maustettuna,  kolmannet eivät voi sietää, koska ovat syöneet sitä liikaa.  Kaikkia makuja mahtuu jo meidänkin perheeseen. Ja muutakin kuin puuroa.. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.