Ristiäisistä selvitty ja arki taas rullannut viikon verran. Minä ja neiti Kesäheinä nuhassa, eikö nämä syksyn flunssat voisi jo loppua? Neiti Kesäheinän nuhan toki selittää viime viikolla saatu rokote ja juhlissa sylistä syliin siirtyminen. Mikähän minun nuhan selittää??

Oli mukavaa pukeutua mekkoon, kaydä kampaajalla ja ehtiä jopa vilkaista peiliin juhlia varten. Arkena huomaan välillä iltapäivällä, että en ole ollenkaan harjannut hiuksia. Meikkaamista en ehdi harrastaa ollenkaan arkena. Ja nykyisin päällä aina collarit ja (löytynyt!) tuulitakki. Kohta kyllä pitää toppatakki etsiä..

Jouduin myös "pukeutumaan" silmälaseihin, joita käytän todella harvoin. Vain väsyneille silmille ja silmätulehduksessa. Ristiäisissä jälkimmäisestä syystä. Olen saanut silmälasit ala-asteella, joilloin käytin niitä vain pakosta. Lukiossa sain perusteltua itselleni piilolinssit (urheilin, joten silmälasit olivat hankalat ja hiostavat) ja kun kuulin yötäpäivää-piilolinsseistä, hankin sellaiset. 

Eihän silmälasien käyttö ole juttu eikä mikään, mutta minulle se on kynnyskysymys. Olen jossain kohtaa malttanut panostaa laseihin, joten ne ovat tyylikkäät ja minulle sopivat, mutta silti vierastan niitä. Ehkä ne yhdistettynä hammasrautoihin ja teini-ikään, ovat jättäneet alitajuntaan lähtemättömän jäljen.. Piilolinssit ovat myös kalliit, hinnat tosin ovat hyvin laskeneet. Mutta onhan viimeisimmän muodin mukaiset silmälasitkin tyyriit. Voisihan sitä myös leikkausta harkita, mutta tällä hetkellä jokainen sentti (ja vähän ylikin) menee raksalle... Ja pääsisikö sitä kuitenkaan laseista kokonaan eroon?

Oli myös mukavaa tavata pitkästä kaikki läheiset, joista osa asuu kaukana ja joiden kanssa nähdään vain muutaman kerran vuodessa. Onneksi on puhelimet! Ristiäiset olivat juhlavat, tunnelma oli leppoisa, vieraat ihania, pappi sai kahvia juodakseen ja neiti Kesäheinä huusi vain vähän. Lahjat olivat tyttömäisiä ja vaaleanpunaisia: valokuvakansio ja -kehys, vauvakirja, sydänhuopa, kummilusikka, rinsessapyyhe, astioita.. Kakku oli suussasulavaa ja loput voileipäkakuista isänsä vei opehuoneeseen, jonne kelpaa kaikki.?

Neiti Kesäheinä oli tyytyväinen ja väsynyt juhlien jälkeen, isäntä lähti raksalle...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Toiset tykkää puurosta hillolla, toiset sokerilla ja maidolla. Yhdet pitää pikapuurosta, toiset marjoilla ja raejuustolla maustettuna,  kolmannet eivät voi sietää, koska ovat syöneet sitä liikaa.  Kaikkia makuja mahtuu jo meidänkin perheeseen. Ja muutakin kuin puuroa.. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.