Olemme asuneet Kölnissä, läntisessä Saksassa vuoden ajan. Kulunut vuosi on ollut mielenkiintoinen, antoisa ja välillä varsinaista tunteiden vuoristorataa. Muutto ja muutos Suomesta Saksaan ei ollutkaan niin helppo ja yksinkertainen kuin ajattelin. Kuvittelin tämän olevan yhtä helppoa, kuin olisi Suomessa muuttanut paikkakunnalta toiselle. "Eihän Suomen ja Saksan välillä voi olla niin paljon eroa ja muutamme kuitenkin Euroopan sisällä". Vuoden aikana on selvinnyt, ettei asia olekaan niin mustavalkoinen. Toiseen maahan muutto on ollut täynnä eri värejä, kirkkaita, haaleita ja tummia. Iloja ja suruja.

Meidän suomalainen kolmihenkinen perheemme muutti Kölniin miehen työn perässä. Ennen muuttoa en ollut kiinnostunut Saksasta, enkä tiennyt missä Köln edes maantieteellisesti sijaitsee. Blogissa tarkoitukseni on pohtia elämää suomalaisena Saksassa ehkä hieman päiväkirjamaisesti, ajatuksien tulvaa hyväksi käyttäen. Sisältönä tulee todennäköisesti olemaan kirjoitusvirheitä, omaa kipuilua, arkea ja juhlaa.

Blogini kansikuvan on taiteillut Kölnin naapurini Dilyana Lefterova.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat