Helsinki tarjoaa yöpyjälle valtavan määrän erilaisia vaihtoehtoja. Majoituksia löytyy aina siitä vaatimattomasta majatalosta todella huikeisiin ja suorastaan majesteetillisiin sviitteihin. Helsinki alkaa olemaan jo sen kokoluokan kaupunki, että kannattaa suunnitella tekemisiä ja menemisiä etukäteen ja sitten harkita sopivan etäisyyden päässä olevia majoitusvaihtoehtoja.

Mistä löytää parhaat hotellit?

Tietysti netin kautta homma hoituu helpoiten. Jokaisella hotellilla, joka on yöpymisen arvoinen, on omat kotisivut. Tietysti hotelleja ei useinkaan tiedä nimeltä etukäteen, niin voi ensin katsoa erilaista palveluista, kuten booking.com tai hotels.com sivustoilta. Niissä voi rajata etsinnän sijainnin mukaan ja siten saa selville alueen hotellit. Itse muutenkin pelailen netissä paljon erilaisia pelejä ja selailen nettiä jatkuvasti, niin hotellien etsiminen ja vilkuileminen hoituu pelaamisen ohessa lähes itsestään.

Kannattaako varata suoraan vai ei?

Ei ole yhtä oikeaa ja väärää vastausta. Joskus parhaan diilin saa suoraan hotellista, mutta välillä jostain muualta. Kannattaakin siis vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. Vertaamalla voi nimittäin säästää pitkän pennin. Itse ensin tsekkasin Comeon Bonuskoodi tutulta pelisivulta ja siellä silmään osui hotellitarjous. Myös erilaisilla alennussivustoilla on usein hotellimajoitukseen liittyviä diilejä, joita kannattaa hyödyntää. Myös erilaiset jäsenyydet tai kanta-asiakkuudet saattavat auttaa parhaan diilin saamisessa. S-ryhmä ainakin usein tarjoaa omissa hotelleissaan hyviä tarjouksia jäsenille.

Ole liikkeellä ajoissa

Helsinki on suuri kaupunki ja tarjontaa löytyy, mutta silti kannattaa olla liikkeellä ajoissa. Varsinkin suurten tapahtumien aikaan haluamansa huoneen saaminen ei olekaan itsestäänselvyys. Usein aikaisin varaajille on tarjolla myös erilaisia early bird alennuksia. Itse olen parhaimmillaan saanut jopa 20% alennusta listahinnasta, kun olen varannut huoneen yli 60 päivää ennakkoon. Mikäli joutuukin perumaan, niin usein 30 päivää ennen peruuttaminen myös onnistuu helposti ja rahat saa aina takaisin. Muista myös vertailla, koska eri palveluilla saattaa olla tarjouksia voimassa.  Kun vertailet hotelleja eri palveluissa, niin muista käyttää selaimen incognito-ominaisuutta. Nettisivut nimittäin seuraavat liikkeitäsi ja mikäli käyt moneen kertaan katsomassa majoitusta samalla ajanjaksolle, niin hinta saattaa jopa nousta. Kannattaa myös tyhjentää selaimen välimuisti ja poistaa evästeet säännöllisesti.

Älä unohda Airbnb vaihtoehtoa

Tämä vaihtoehto on varsin tuore, mutta hyväksi todettu. Mikäli teitä on esimerkiksi kaksi pariskuntaa lähdössä reissuun, niin saattaa olla parhaan diilin saakin kahden makuuhuoneen asuntoon viikonlopuksi. Silloin saa koko asunnon käyttöönsä, joten kokkailukin onnistuu, jos haluaa itse tehdä ruokaa. Sen on myös hyvä tapa säästää muutama euro, kun kokkaa itse aamupalan ja lounaan ja syö vain illallisen ulkona. Myös pienen lapsen kanssa reissaavalle kokonainen asunto on hyvä vaihtoehto. Kuten sanottua, niin kokkaaminen onnistuu ja mikäli lapsi sotkee itsensä, niin voi vaikka pyöräyttää koneellisen pyykkiä. Silloin ei tarvitse myöskään kantaa mukana niin paljoa vaihtovaatteita, kun voi pestä pyykkiä välillä. Kaikista uskaliaimmille saattaa jopa sohvasurffaus olla vaihtoehto, mutta se vaatii tietynlaista tyyppiä ja ei sovi tietenkään kaikille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla