Ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua tällaista palmikkoa. Lankana 7 Veljestä Raitalanka ja kerrankin tein ohjeen mukaan! Ohje on Niina Laitisen käsialaa, joten kiitoksen hänelle helppolukuisesta, mutta niin näyttävästä ohjeesta! Näitä pitää tehtailla pukinkonttiin... ;)

Onneksi löytyi myös sopiva mallijalka, niin sai vähän paremman käsityksen tuosta palmikosta (jos katsoo tuota seur. kuvan sivuprofiilia, niin ihme pötkö koko sukka  :'D).  Palautetta tuli samantien, että "sun käsiala on niin tiukkaa, ettei tää jousta". No harvemmin nuo palmikot joustavat mihinkään suuntaan vaikka mitä tekisi, mutta eiköhän 38 jalkaan ole aivan hyvä. Seuraavaan olisi tarkoitus kokeilla suurentaa ohjetta hieman, saas nähdä näyttääkö enää samalta.. :D

Ja sitten tietysti "kun mikään ei onnistu, niin teen sitten raitasukat" - sukka. Lanka on Nallea; farkunsininen ja astetta vaaleampi. Ei kyllä mitään ideaa kellä nämä voisivat edes mahtua; veljenpojalle olisi hyvä väri, mutta koko ei ihan vastaa 4 kk ikäsen monoa! Epäilen, että innostuisin mennä mihinkään myymään näitä sukkia - tosiasia vaan on, ettei "tavalliset" ihmiset arvosta käsintehtyjä sukkia. Pelkkä lanka maksaa n. 4 € / kerä ja, jos meinaat vähänkään kirjavaa tehdä, onhan se ostettava vähintään kahta eri lankaa. Eli langat jo 8 € ja valmista raitalankaa et edes saa sillä rahalla.
Pidän itseäni suht nopeana neulojana, mutta en päivässä kyllä saa kuin perussukat aikaiseksi. Vauvan ja lastensukat ovat sen verran pieniä, ettei niissä kauan nokka tuhise, mutta esim. pitkävartinen miestensukka vaatii jo pari päivää. Mielellään enemmän, koska olisi kiva ehkä myös tehdä jotain muuta kuin sukkaa 24/7!

Sitten on vielä niitä ketkä innoissaan ottavat uudet sukat vastaan ja kiittelevät kovasti. Tosiasiassa he kuitenkin viskaavat sukat johonkin kaapin perukoille, kun "ei niitä raaski käyttää, käytän näitä vanhempia - huonompia sukkia ensin".
Nii-in.. ehkä juuri siksi tein ne UUDET sukat, että niistä vanhoista rikkinäisistä pääsisi jo eroon.. Onneksi on kuitenkin myös muutama niitä ketkä samantien vetävät sukat jalkaan ja oikeasti pitävät niitä (eikä vain näönvuoksi). Silloin ainakin tiedän, että sukat ovat menneet hyvään kotiin. Käytettäviksihän ne tehdään!

Kommentit (0)

Seuraa 

Käsintehtyjä villasukkia // Handmade wool socks

 

 

Teemat