Tänä vuonna omenasato on ollut todella runsas, joten kudelmien teko on jäänyt vähemmälle.

Olemme syöneet päivittäin tuoreita omenia, tehneet niistä tuoremehua, erilaisia leivonnaisia sekä kuivanneet niitä.

Omenia on kuivattu perinteisinä rinkuloina ja ohuina viipaleina, jolloin niitä on saatu mahtumaan kuivuriin suuria määriä.
Olen laittanut kuivatusalustalle kanelia, joka on antanut kivan säväyksen omenille. Olen myös lisännyt kuivuriin omenalohkojen ja kanelin lisäksi myös ananassalviaa ja siitä tuli varsin hauska makuyllätys.

Nyt kuivurissa on tulossa inkiväärillä maustettuja omenoita! Mitähän sitä kokeilisi seuraavaksi?

Omenaporalle on ollut töitä ihan liian kanssa tänä syksynä.

Kävi meille omenaonnettomuuskin. Paras ja kaunein omenapuumme kantoi liikaa omenia ja se kaatui sateessa ja tuulessa. Puolet juurista katkesi, mutta puolet on vielä tallella. Annoimme puun kypsyttää hedelmät, karsimme oksia ja yritimme nostaa puun tuettuna taas pystyyn. Ennuste puun henkiinjäämiselle on huono, mutta ei sitä henno jättää yrittämättä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat