Eräänä päivänä näin sen! Hiiren! Kaunis se oli kuin mikä! Ja nopea! Hienon näköistä oli, kun hiiri piilotteli takan vieressä leipälapion takana ja sen valtavien korvien varjot näkyivät seinällä.

Kaikki oli hauskaa, kunnes hiiren rohkeus kasvoi ja se alkoi todella nauttia talon antimista. Ja kun näkee yhden hiiren, kuinka paljon niitä mahtaa ollakaan… Liinavaatekaapista löytyi piilo, johon hiiri oli kantanut pöydältä ”ihan selvästi sitä varten tarjolle laitettuja kuivahedelmiä ja pähkinöitä”. Jouduin pesemään kaikki liinavaatteet, joka ei sitten niin kivaa enää ollutkaan.

Päätimme hankkiutua hiirestä eroon, mutta miten? Myrkkyä ja tappavaa hiirenloukkua emme halunneet käyttää. Löysin luontokaupasta hiirenloukun, joka pyöräyttää hiiren vahingoittumattomana häkkiin talteen. Laitoin juustopalan syötiksi ja sijoitin pyydyksen toivorikkaana paikoilleen. Iiwari-koiramme tosin toi hetken kuluttua pyydyksen minulle ja ilmiselvästi ihmetteli, miksi juusto oli noin vaikeaan paikkaan laitettu. Hiiri ei koskaan pyydykseen joutunut, mutta noutajamme toi pyydyksen meille päivittäin ihmetellen aina juuston outoa sijoittelua.

Hiiren kanssa kävi sitten niin, että se tunkeutui makuuhuoneeseemme ja viipotteli pitkin seinäpaneelin listaa. Seinään kiinnitetyssä koukussa roikkui muotitalon laadukas paperikassi, jossa oli liukas sisäpinta. Sinnehän se hiiri sitten hupsahti ja siinä se oli kätevä kantaa pihan perälle. Laskin hiiren pois ja tosi lujaa vauhtia se lähti pakoon – tuskin edes kääntyi ennen kahta kilometriä vilkaisemaan olkansa yli taakseen.

Nykyisin käytämme äänitaajuuslaitteita ovien pielissä hiirien karkottamiseen, eikä hiiristä ole meille sen jälkeen ollut haittaa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat