Sain keraamikkoystävältäni kauniin sormuksen. Olin erittäin mielissäni saamastani lahjasta!

Sormus vaatii isokokoisena huomiota sitä kantaessani, joten kokeilin sen käyttöä heti kotimatkalla.

Junassa minua vastapäätä istui nuori, siisti ja hauskannäköinen, mutta flunssainen nuori mies. Jonkin aikaa matkaa taitettuamme hänen kurkkuansa alkoi kovasti kutittaa, kyyneleet nousivat silmiin, eikä köhiminen helpottanut tilannetta. Hän piti silmiään kiinni ja yritti vain pidätellä yskimistä kutituksen kiusatessa kurkkua aina vaan.

Tiesin tunteen oikein hyvin omasta kokemuksestani.

Suomalaiseen tapaanhan kuuluu, että jos jollain on jotain hankaluuksia, niin yritetään olla niin kuin ei huomattaisikaan mitään – tilanteeseen puututaan vasta, kun kyseessä on vähintään hengenvaara.

Toimin tällä kerralla kuitenkin toisin.  Kaivoin laukustani kaksi yksittäispakattua yskänärsytyksen lievittämiseen tarkoitettua karamellia, joista toisen pistin suuhuni ja toisella kosketin hänen kättään. Huis – kuului kiitos – ja karkki hävisi hänen suuhunsa – se tuntui tervetulleelta.

Yskiminen loppui ja mies saattoi levätä loppumatkan silmät suljettuina.

Junasta poistuessaan hän vielä kiitti karamellista ja kertoi saaneensa siitä välittömän helpotuksen. Ja minä sain siitä mielihyvän läikähdyksen ehkä jonnekin sydämen seudulle.

Päätin antaa sormukselle merkityksen. Koska sitä ei voi kokonsa vuoksi käyttää huomaamattaan, aion sitä käyttäessäni muistaa tuottaa hyvää mieltä myös jollekulle toiselle.

Kommentit (3)

PedantPendant

Hyvää mieltä sain, kun mullekin aikanaan tarjottiin junassa sorbusta. Lapissa kun Pallaksella pidätellään yskää, Ylläksellä pidätellään ...

Vierailija

Hyvän mielen tarina. Lisää tällaisia. Tänä vuonna levitellään vain rakkauspuheita!

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat