Minulla oli Helsingin keskustassa sovittu lääkärinaika. Kello oli pysähtynyt ja sen huomatessani oli jo kiire junalle. Meillä juna pysähtyy vain kerran tunnissa, joten junalle oli ehdittävä.

Parempi puoliskoni tuli apuun ja sanoi vievänsä minut autolla junalle. Huh helpotusta – minun ei tarvitse juosta liukkaalla kelillä. Ehdin vielä sitoa kengännauhatkin ennen lähtöä ja sipaista rasvaa huuliin.

Kun menin ulos, huomasin, ettei autoa oltukaan kaivettu lumesta ja liekakin oli paikoillaan. Sadattelin kunnolla kerran, toisen ja kolmannenkin ja ryntäsin puhdistushommiin.

Yllätys oli melkoinen, kun tajusin itseni kunnolla huijatuksi. Auto olikin lähtövalmiina, vain laitimmaiseen reunaan oli jätetty hämäykseksi lumirantu. Parempi puoliskoni oli ehtinyt kaikessa kiireessä suunnitella ja toteuttaa koko jutun ja vielä ottaa kuvatkin talteen.

Ehdin kuin ehdinkin junalle. Koko päivän karehti hymy huulilla moisen jekun kohteeksi joutumisesta.

Kommentit (5)

HeliUmball
Liittynyt22.10.2015

Siinä tunteet tuulettuivat: ensin oli huoli myöhästymisestä, sitten helpotus avunsaannista, raivo sen saamattomuudesta, lopuksi helpotus ehtimisestä sittenkin sekä riemu huijauksen hoksaamisesta.

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Juu, hilpeä idea tämä puolisoltasi, vaikka ehditkin ensin kypsähtää! Jaan KK:n Facebook-kavereille tekstisi tänään, jos vaikka joku muukin innostuisi vastaavaan hauskuuteen... :-)

Between

Arjen huumori pelastaa päivän. Mukava juttu.

Iloista Runebergin päivää sinulle!

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat