Naapuri tyhjensi nurkkiaan remontin johdosta, jolloin sain häneltä kaksi isoa jätepussillista erilaista tarpeettomaksi käynyttä materiaalia, mm. kasan mallitilkkuja! Tekokuitua ja –nahkaa, upeaa puuvillaa ja silkkiäkin! Hienoja materiaaleja, mutta pienikokoisia… mitä ihmettä niistä tekisi?

Keinokuitukankaasta tein helmiä: leikkasin tasaisesti kapenevan kangassuikaleen, kieputin siitä rullia ja liimasin rullat niin, ettei tekstiili pääse rispaantumaan.

Tekonahkapaloista tein lintuja siten, että sain niihin tuhlatuksi myös nurkissani olevia, käyttämättä jääneitä nappeja, helmiä, lankoja, tupsuja, kulkusia yms. Tekniikka on sama kuin nahkasydämissä, mutta ilman täytteitä.

Jokainen lintu on erilainen, mutta kunkin linnun eri puolet ovat samanlaiset. Tein lintuja yli 50 kappaletta, joista sain kootuksi kolme narua. Mikä tämä nyt sitten on, ovenpielenkoriste tai varashälytin, se kun kilisee sitä koskettaessa.

Pujottelin valmiit linnut naruun käyttäen lasisia välihelmiä ja kangassuikaleista rullaamiani puikuloita.

Tämä on kieltämättä kiva, mutta valitettavan hidas tapa tyhjentää naapurin pusseja ja siivota samalla omiakin nurkkia turhista tavaroista!
 

 

Kommentit (6)

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat