Pidän pellavasta materiaalina. En raaski heittää pieniäkään pellavakankaan jämiä roskiin, vaan mietin niille mahdollisimman tarkkaa käyttöä.

Nyt tein pellavasta palloja koruja varten.

Purin kankaan langoiksi. Pienimmät langanpätkät solmin yhteen ja kieputin ne pallon sisälle, pidemmillä viimeistelin ulkopinnan. Ompelin langat kiinni, jottei kerä pääse purkautumaan. Puretun langan kiharuus ei haittaa, siitä saa tekstuuria pallon pintaan. Eikä pallojen tarvitse olla ihan tasaisia muodoltaankaan, pienet epätasaisuudet tekevät koruista ilmeikkäitä.

Kokosin pallot ranne- ja kaulakoruiksi käyttäen pallojen välissä erilaisia helmiä ja ilman niitä. Pellavapallot ovat kevyitä, joten niistä voi koota pitkätkin helmet tai tehdä korvakorut.

Pilalle tahraantunutta pellavapöytäliinaa katselen nyt vähän sillä silmällä… mitähän siitä saisi aikaiseksi?

Jokohan nuukuuden huippu on saavutettu?

Kommentit (6)

Vierailija

Kiitos! Minusta on hauska pyöritellä materiaalia käsissäni ja miettiä, mitä siitä saisikaan aikaiseksi. Joskus sitä onnistuu, joskus sitten taas ei!

Kristina

Upeita! Minäkin toivoisin mustavalkoista. Jos riittää myyntäväksi lunastan taatusti ?

HeliUmball
Liittynyt22.10.2015

Mustavalkoisia kaulakoruja ei ole valmiina. Voin tehdä sinulle sellaiset, jos jaksat odottaa niiden valmistumista. Haluaisitko pitkät vai pätkät kaulanauhat? Kutakuinkin tasakokoiset pallot vai isoin pallo keskelle ja siitä sitten vähitellen pienenevät?

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat