Pöllöjen soidinaika alkaa pahimpien talvipakkasten hellitettyä. Silloin teemme monesti paremman puoliskoni ja ystäväjoukon kanssa pöllöretken.

Tänä vuonna retkestä ei tullut mitään. Parhaimmillaan saimme aikaan vain sen, että menimme illalla parvekkeelle tai vilpolaan viheltelemään lehtopöllölle. Vastauksen kuultuamme olimme tyytyväisiä ”pöllöretkemme” antiin.

Koska kuitenkin pöllöfiilis oli olemassa, valmistin pöllömuottiin tehtyjä banaanikakkuja. Laitoin muotin aika täyteen, jolloin uunissa kohonnut leivonnainen oli mahdollista laittaa lautaselle pystyasentoon.

Taikinaksi käy melkein mikä tahansa löysähkö taikina, joka täyttää muotin pienetkin syvänteet, mutta kyllä pullataikinallakin homma onnistuu.

Lehtopöllön pesintää voi seurata eteläisessä naapurimaassamme web-kameran avulla. Kuinka monta poikasta sinä näet?

Olisikohan tämä vuosi hyvä myyrävuosi? Ainakin pihallamme myyriä näkee päivittäin! Pöllövierailut ovat siis toivottuja ja tervetulleita!

Pihallamme onkin vieraillut aina silloin tällöin lehtopöllö.

 

Varpuspöllö on uskomattoman tehokas metsästäjä pienestä koostaan huolimatta.

 

Viirupöllö on harvinaisempi vieras.

Kuvat  © Jouni Kiiskinen

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat