Tallinnan reissullamme kävimme syömässä ravintolassa, josta jäi mieluinen matkamuisto. En normaalisti syö jälkiruokia, mutta nyt en voinut vastustaa kiusausta. Jälkiruoaksi nimittäin tarjottiin hauskannäköinen annos keraamisessa kukkaruukussa. Ruukku oli täytetty jollain moussella, jossa oli makeita sattumia. Moussen päällä oli mullan näköistä tummaa mursketta – ystäväni veikkasi sen olevan keksimurua - ananaskirsikka ja sitruunamelissan oksa. Ruukun vierellä oli vielä jotain porkkanahilloketta.

Kotona oli pakko miettiä, miten saisi aikaiseksi jotain samankaltaista, vaikka keittotaidoistani en muista mainesanoja kuulleeni. Ei muuta kuin kokeilemaan.

En uskaltanut laittaa keraamisiin ruukkuihin syötävää, kun en tiennyt, miten ruukut oli valmistettu, joten laitoin lasiset kulhot ruukkujen sisään.

Ruukun pohjalle jääneeseen tyhjään tilaan voi laittaa vielä jonkun yllätyksen, joka paljastuu aterian lopuksi. Uutena vuotena tinan tai taikaesineen? Ystävänpäivänä vilkkuvan sydämen? Halloweenina kummituksen? Tällä kertaa laitoin yllätykseksi ananaskirsikoita.

Dominokeksithän ovat aika tummia! Niistä saa hyvää "multaa"

Irrotin keksin osat toisistaan. Täytteen laitoin jälkiruokakulhon pohjalle ja lisäsin sen päälle kaupan valmiista suklaanmakuisesta kakkumoussejauheesta tekemääni täytettä, jonka sekaan lisäsin vähän madon muotoisia karkkeja - tai voisivathan ne olla ravinnepuikkojakin – lisää mousssea ja vielä päälle hienoksi jauhoksi murskatut keksinosat.

Vihon viimeiseksi lisäsin pinnalle mintun lehtiä ja marsipaanista tehtyjä kukkasomisteita.

P.S. Domino-keksistähän voi keksiä vaikka mitä… pelkällä päivänvarjosomisteella ja ananaskirsikoilla sain pelastetuksi illanistujaiset, joihin olin unohtanut tehdä jälkiruoan kokonaan.

Kommentit (3)

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat