Näin neulenukkeja käsityökaupassa ja ostinkin nostalgiakohtauksessa kolme erikokoista nukkea. Muistelin kansakouluaikoina tekemiäni villaisia narunpätkiä, joita väkersin hikisin käsin käyttäen nukkena puista lankarullaa, johon oli lyöty nauloja. Piti varoa tekemästä liian tiukkaa neulosta, sillä silloin nuken käsittelystä tuli tosi vaikeaa ja jos taas teki työtä liian löysästi, silmukat karkailivat. Nauhoille ei löytynyt koskaan mitään käyttöä, mutta niiden tekeminen oli opittava.

Mitä nyt sitten voisin neulenukeilla tehdä, vuosikymmeniä myöhemmin?

Vaihdoin paksun langan tosi ohueen ja kestävään, jolla aloin neulomaan pitsiputkea. Pujottelin valmiin pitsiputken sisälle lasipalloja ja erottelin ne toisistaan joko putken päälle pujotettavilla lasihelmillä yms. tai vain solmuilla. Kaunista korunauhaa saa myös pujottamalla lankaan pieniä helmiä, jotka sitten poimitaan yksi kerrallaan neuleeseen. Näin tein erilaisia kaula- ja rannekoruja.

Silmäpakoja pitää varoa, sillä niiden korjaaminen on työlästä, eikä työn lopputulos välttämättä ole kauniin tasainen. Tippa liimaa korulukkojen kiinnittämisessä estää silmäpakojen syntymistä kiinnittämisen yhteydessä.

Koruja voi tehdä monenlaisia yhdistellen erivärisiä ja erilaisia materiaaleja. Umpinaisia lasipalloja on turvallista käyttää, mutta kannattaa ottaa huomioon, että isolle korulle tulee painoa!

 

Uimahallimme radan pituus on 25 m. Kilometriä vesijuostessa laskut menevät helposti sekaisin. Tein helminauhan, jossa on 10 lasipalloa. Kumilankaan sidottua helmeä liikuttamalla pystyn helposti pitämään lukua tehdyistä kierroksista. ”Vesijuoksumatkamittarin” tein tosi vahvaksi, joten se ei pääse irtoamaan vesijuoksun aikana. Pesen sen myös joka käytön jälkeen, jolloin myös tarkistan korun kunnon.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogi käsittelee ”urbaanin maalaiselämän” ilmiöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa pienessä kylässä – omakotitaloelämää, puutarhanhoitoa, villieläinvierailuja ja kaikenlaisia sattumuksia. Kirjoittaja viettää ison osan ajastaan molemmat jalat tukevasti ilmassa nauttien luonnonilmiöistä, käsillä tekemisestä, uusiin asioihin perehtymisestä sekä niiden kehittelystä.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat