Lihatonta lokakuuta! Terveellistä lokakuuta! Eettistä lokakuuta! Ekologista lokakuuta! Porkkanamaasta nousi mielenkiintoisen näköisiä muppetteja. Onhan näitä hankalampi ja hitaampi kuoria... Toisessa ruokablogissani riivasin jo: Porkkanamaasta nousi taas friikkisirkus... osan jo julkaisin. Porkkana käy kaikkeen kasvisruokaan, keittoon, wokkiin ja spagettikastikkeeseen, joka käy myös perunamuusin tai perunoiden kera. Sienistä voi tehdä myös ruskeankastikkeen pastan tai perunoiden kanssa. Kastiketta voi lämmittää myös seuraavana päivänä.

Tässä rouskuja suht pieniksi pilkottuina, se on sopiva metsäinen ja tumma kastike. Tuhti, peräti, jos välillä haluaa raskasta kasvisruokaa syödä... Olemme syöneet useampana päivänä sienikastiketta tai sienimuhennosta - ilmaista ruokaa metsästä. Sieniä voi ryöpätä ja pakastaa ja pilkkoa valmiiksi. Sieniä on mukava saada myös lahjaksi, ja antaa lahjaksi. Jos on sieni-ihmisiä ;) Sienikastike ja -muhennos voi olla myös kalpeata, vaaleata, jos lisää kermaa tai kermankorviketta. Sitä on hyvä syödä oman maan perunoiden, kuten tässä: puikkojen kanssa. Voi varmaan laittaa myös pizzaan ja piirakkaan, mutta me emme, kun teimme niistä aineksista joita oli ilmaiseksi, tai omilla hyllyillä valmiiksi. 

Punajuurivuoka on mainio uuniruoka myös lämmittää, ei tule hävikkiä, mökillä lämmittäessä on myös eri fiilis... Violetin, fuksian ja pinkin sävyisenä punajuuri värittää mukavasti - myös perunavuokaa. Punajuuret on kaupasta kun ovat edullista kasvisruokaa ostaa. 

Samalla myös pirtti lämpiää... Lokakuun alussa Lapissa oli kovimmillaan -10 astetta pakkasta aamulla ruskaretkellä.

Tässä ei ollutkaan Porin Matti, vaan upouusi Upo! Tai ei niin uusi, mutta Upo kuitenkin... 

 

Emme tiedä, miksi nämä porkkanat ovat näin valtavia. Tähän ei saanut nyt tulitikkutuusia kun kukaan ei enää röökaa, ja saunaki oli niin kaukana... Eikä viivottimia löytynyt paitsi oikea kiertokoulun metrin mitta.... 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sissikokki kasvisruuan ja kyltyyrin kimpussa. Köyhän kokin kasvikset, kotimaista kasvisruokaa, ulkomaisilla mausteilla. Vegetarian Guerrilla Cook Satu Ylavaara. Cook vegetarian with Little Money.

Hae blogista