Jouluruokaa kasviksista, läheltä ja kaukaa: vegaaninen kaviaari merilevästä ja porkkalat. 

Tumman leivän päälle, oli se sitten erittäin tumma reissumies, merileipä tai pieni palttoon nappi. Kaupasta valmista mustaa vegaanista "kaviaaria" merilevästä lasirasiasta joka säilyi lämpimässäkin, sekä itse tehtyä porkkalaa porkkanasta ja Poppamiehen savuaromista - pikareseptillä, ja roseepippurin kera. Savuaromi haisi Tähtien Sota -elokuvateatterissa asti. 

 

Pullapoika oli ensin Nasu, sitten häneltä tippui silmä, ja hänestä tuli Odin. Sitten meillä ei käynyt joulupukki, vaan Zorro. Hän ei vienyt lahjoja, vaan toi... Hyvä niin,

Joulun kattaus oli kesämuistoja ja talvipuutarhaa. Pöllöjä huhuili sinisinä lautasilla. Joulupöydässä oli myös suomen pienimmät joulukuuset... 

Porkkalat käyvät alkupaloiksi ruisleivän päällä. 

Pääruokana lahjaksi saatuja perunoita tai oman maan perunoita - kummassakin tapauksessa lähiruokaa. Ruskea kastike. Survoksista ja soseista punajuurilaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko - joita kaikkia voi tuunata mm hunajalla, voilla, korppujauhoilla. 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sissikokki kasvisruuan ja kyltyyrin kimpussa. Köyhän kokin kasvikset, kotimaista kasvisruokaa, ulkomaisilla mausteilla. Vegetarian Guerrilla Cook Satu Ylavaara. Cook vegetarian with Little Money.

Hae blogista

Blogiarkisto