Järjestän valokuviani. On niitä ulkomuisteissa mm yhden teran ja neljän teran verran. Ja pienemmissäkin. Kuvaan noin 10 gigaa raakakuvia ja -videota ( siis käsittelemättömiä, aiheina toki muutakin ;) ) kahdessa viikossa noin viidellä kameralla.

Kuvaan useammalla kameralla, digijärkkärillä, digipokkareilla ( 3-5 kpl ) ja nyttemmin myös microjärkkärillä ja puhelimella. Skannattuja kuvia minulla on vuodesta 1997 asti kun opiskelin eka kerran fotaria. Fyysisiä valokuvia olen ottanut vuodesta 1981 lähtien, ainakin. Lisäksi isän ja isän isän upeat valokuva-arkistot mm 1940-luvulta on huolellisesti skannattuna - niin negat, diat ja paperikuvatkin. Paljon on mustavalkoisia valokuvia, omassa pimiössä tehtyjä. Monta sukupolvea, muistoja, häppeninkejä, suuria mullistuksia, arkea, juhlaa, kulttuurihistoriaa. Sotien jälkeen, vaurautta, unelmia. 

Juhannuksena 2015: On ihanaa muistella kuinka kevyesti kesällä, ainakin valokuvissa söi, kuinka oli varaa ostaa hajuherneen versoja, ja auringonvaloa yleensäkin oli... Kasvisyöjä olen ollut tämän vuosituhannen ajan, ja aion pysyäkin, se on eettinen ja ekologinen valinta, joka on helppo tehdä. On ihanaa olla terveenä. En siis kärsi flunssia enkä jälkitauteja. Täytyy olla kova viirus, että kaadun. Kasvissyöjä takoittaa sitä, että katsoo ja valitsee mitä syö. On ihanaa syödä tuoretta, puhdasta ruokaa omasta maasta. Mutta kun oman maan ja metsän antimet loppuu, niin tiiraan tarkasti, mitä ostan. Kasvissyöjänä minulla on hyvä vastustuskyky, mutta syön vitamiineja. Mitä pitääkin. Pukeudun myös järkevästi - ei paljaita nilkkoja pakkasella, ei tietenkään. Kaulahuivi peittää kurkun enkä kastele jalkoja. Yhä vaan halvemmat talvikengät tuntuvat vettä sisäänsä päästävän. 

Uusia perunoita, herneenversoja, tsatsikia tai vastaavaa, punasipuleita, kevätsipuleita ja fetajuustoa, oliiveja. Yhdistyy kotimaisuus ja lähiruoka ja Lidlin halvimmat herkut. Öljyssä kelluvien oliiveiden ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyn voi mös käyttää uudelleen. 

ja jälkiruuaksi ihania kirsikoita!

ja tietysti sähkönsinisen ja mustan peruukin tälläystä ;)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sissikokki kasvisruuan ja kyltyyrin kimpussa. Köyhän kokin kasvikset, kotimaista kasvisruokaa, ulkomaisilla mausteilla. Vegetarian Guerrilla Cook Satu Ylavaara. Cook vegetarian with Little Money.

Instagram