Tämän vuoden 188 päivästä olen ollut ostamatta vaatteita 186 päivää. Ihan helppo suoritus!

Ostin maanantaina leoparditakin. Siksi koska halusin. Inhoan sanaa "muoti", koska minulla on oma tyyli. En juokse trendien perässä. Se on typerää. Pidin leopardiprinttiä jo 1980-luvulla, voisin liittää tähän passikuvan ajalta jolloin olin puketuneena leopardiin. Tässä kuitenkin tuorein kuva, Lidlistä. Minulla on ollut oma tyylini jo pitkään. Joskus pidin vain 60-luvun vaatteita, aitoja tai kopioita. Enää vaatteita ei tarvitse hakea kirpparilta, niitä saa rahalla vaikkapa mistä. Tänä vuonna olen pannut muistiin kuinka monta päivää olen ollyt  9 kuukuaden ajan ostamatta turhia vaatteita. 

Julkaistiin tutkimus jossa suomalainen kuluttaja ostaa liikaa rääsyjä ja hylkää ne. Tämä ei pidä paikkaansa, ainakaan minun kohdallani.

Tänä vuonna olen ostanut kaksi käytettyä paitaa yhteensä 2 euroa, toinen oli Peppi Pitkätossun paita, toinen rento festaripaita jossa luki AgriCola. Sitten ostin Guns N´Roses paidan, kun se oli Once in the life time. Edellisen kerran näin Gunnarit 1992. Ostin keväällä myös Lenny Kravitzin t-paidan ja pinkin pääkallohuivin, koska maksoivat yhteensä 40 kruunua, eli alle neljä euroa. Ostin myös kolme pipoa: pentagrammi, HIM ja DIMMU BORGIR yhteensä 40 kruunua eli alle neljä euroa . Eli en jätä ostamatta jos jotain harvinaista ja/tai hyvää näen.

Olen saanut vaatteita ilmaiseksi, huiveja ja sen sellaisia. Mutten ole yksiäkään alusvaatteita ostanut tänä vuonna, enkä sukkia enkä sukkahousuja - ajattelin käyttää loppuun omat. Ja muittenkin ;) Olen kasvissyöjä, en aja lentokoneella, en aja autolla, en omista koiraa, en omista katumaasturia, en osta riisiä - nämä ovat selkeitä eettisiä ja ekologisia valintoja. 

Tässä kuvassa oikein mukavat keinonahkahousut jotka ostin pari vuotta sitten ehkä, kengät samoin, alennusmyynnistä, sateenvarjo Tallinnasta muutama vuosi sitten.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sissikokki kasvisruuan ja kyltyyrin kimpussa. Köyhän kokin kasvikset, kotimaista kasvisruokaa, ulkomaisilla mausteilla. Vegetarian Guerrilla Cook Satu Ylavaara. Cook vegetarian with Little Money.

Instagram