Ruokaa - ei aseita! -järjestö jakoi eilen ilmaista lämmintä kasvisruokaa Herttoniemen metropysäkillä, itä-Helsingissä. Voit tutustua järjestöön ja toimintaan Ruokaa - ei aseita HKI FB-linkistä

Ruokaa! Ei aseita
Ruokaa! Ei aseita

Se, ettei eliitti tiedä, tai edes välitä tietää, on esimerkiksi helsinkiläisen ihmisen köyhyys ja vähävaraisuus, jossa tulevaisuus on tarkkaan mietittävä. Koska pieni raha ei riitä koko kuukaudeksi. Naisen euro, sekä jos olet mallia: pätkätyöläinen, ja opiskelija, työtön, kirjailija, taiteilija tai free lancer monitoimittaja, niin joudut pähkäilemään, ja jonglööraamaan monen asian kanssa. Vuokra pitää maksaa kuukaudeksi, mutta sitten ei voi ajaa julkisella kulkuvälineellä neljää viikkoa, koska kuukausimaksu on sairaan suuri. Ruokarahat eivät tietenkään riitä koko kuukaudeksi. Ja kysymys on tosiaan ihmisistä, jota eivät tuhlaa rahaa viinaan eivätkä tupakkaan. Eivätkä roskalehtiin eivätkä muovipusseihin. Pulloja voi kerätä, mutta niistä on kova taistelu. Divariin - jos niitä enää kohta enää on - voi viedä kirjoja, levyjä ja dvd:tä - jos niitä nyt ostetaan edes.

Älykäs ihminen marssii kirjastoon ja lainaa sieltä tarvittavansa. Kun kaikkea saa lainata - kuinka pitkään tämä on mahdollista, en tiedä. Nyky-Helsinki on upea uusi kaupunki, joka syntyi hramaasta kekkoslovakiasta, ja jonka kulttuuri- ja katuelämää kilvan hehkutetaan maailman medioissa - täysin syystä. Kiitoksia siis ilmaistapahtumista ja kulttuurista, jossa köyhä ja vähävarainen voi käydä - ettei vedä itseään jojoon. Ihan totta. Jo kahvilla käyminen maksaa. Siksi pitäisi olla kahviloita, joissa voi ostaa kahvin, siis normaalin kahvin. Eliitti voi pitää omat paikkansa. Helsingin sisällä on monia ryhmittymiä, ja infoa, mistä saa ilmaista ruokaa. Kirjaston kursseilla ja tapahtumissa, ja tietysti verkon ja lehtien sivuilta voi löytää kaikenlaisia mukavia kasvisruokaohjeita. Aktiivinen ja toimiva ihminen löytää aina tilapäisratkaisuja, mutta se ei paranna elämänlaatua. Kierrätyskeskuksessa on paljon myös ilmaistavaraa ja edullista eologista ostettavaa tavaraa - rahaa siis säästyy kun ei laita viinaa, eikä baariin, eikä tupakkaan, eikä muuhun turhaan. On turha odottaa että sossu kustantaa kaiken. Mistä luulette että Helsingin varat riittävät?

   Mutta sitten tulle lasten synttärit. Oletteko miettineet kenellä on niitä varaa pitää? Onko kaiken oltava kuten amerikassa luksusta eli ökyä ja mautonta? Helsingissä pääsee kyllä uimaan, kiipeilemään ja samoilemaan ilmaiseksi. Myös Lintsille pääsee ine, mutta oletteko huomanneet mitä ne maksaa, laitteet ja rannekkeet? Ja mikä itku tullee kun omat ryttyiset rusinat on jo syöty? 

    Vähävarainen ja köyhä on siis älykäs ja kekseliäs. Silloin kun rahaa on, on sitä mukava siirtää kulttuuriin, ja olla haukkana milloin on ilmaisia tapahtumia, esimerkiksi museoiden ilmaiset illat ovat niin harvinaista herkkua! Kiitoksia siitä. Ja taas - ettei vetäisi itseään jojoon - on oltava elämyksiä. Puhdas luonto on sellainen. Rivo näytelmä toisenlainen ;)

 

Kuvat tapahtumasta ja Hertsikan katutaiteesta ynnä yhteisötaiteesta...

valokuvaaja Satu Ylävaara, photographer Satu Ylavaara

Vegetarian Guerrilla Cook Satu Ylavaara, cook vegetarian with Little Money, Köyhän kokin kasvikset, kotimaista kasvisruokaa, ulkomaisilla mausteilla

Ruokaa - ei aseita! Food - NoBombs free vegan food. No money into weapons. Instead feeding everybody at Helsinki. At least starting! ;)

#RuokaaEiAseita  #Food! #NoBombs! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sissikokki kasvisruuan ja kyltyyrin kimpussa. Köyhän kokin kasvikset, kotimaista kasvisruokaa, ulkomaisilla mausteilla. Vegetarian Guerrilla Cook Satu Ylavaara. Cook vegetarian with Little Money.

Instagram