Jos se ei ole vielä käynyt selväksi: mie rakastan Rovaniemeä.

Siksi olen koonnut teille erilaisen menovinkkilistan. Yleensähän Rovaniemelle menijöitä kehotetaan tutustumaan Arktikumiin, Korundiin, joulupukinkylään ja poroihin.
Hoidetaan ne porot heti pois alta:

Ja ei, kaikki rovaniemeläiset eivät omista poroja, vaikka moni niin luulee.

Tässä entisen rovaniemeläisen puolueellisesti valitut 12 menovinkkiä:

1) TEATTERIA: Rovaniemen teatteri

En maininnut rovaniemeläisestä asiakaspalvelusta kirjoittaessani yhtä tärkeää asiaa. Rovaniemen teatterin lipunmyynnissä saa nimittäin sydämellisintä ja leppoisinta palvelua mitä tiedän!

Kävin tammikuussa katsomassa Menuteatteria, joka on hauska, vauhdikas ja sekalainen soppa kohtauksia. Konsepti on viehättävä: katsojat saavat tilata listalta haluamiaan esityksiä. Maistuisiko ilmakuivattu herkkupeppu?
Pääkokin stand up-henkiset juonnot eivät onneksi säästele yleisöä. Kohtaukset ovat koskettavia, hauskoja ja vituttavia, kuten pääkokki asian ilmaisi. Välillä kohelletaan ehkä hitusen liikaa – mutta sellaistahan ruoanlaitto ja teatteri on.

Esitys on erinomainen nautittuna kavereiden kanssa ja pikkuhiprakassa. Syntymähumalakin riittää.

Kuva: Rovaniemen teatteri/ Kaisa Siren

2) RENTOA ISTUSKELUA: Kauppayhtiö
Ehdoton lempparini. Kahvilan ja kapakan sekoitus, jossa on rento tunnelma ja erinomaiset salmarishotit. Kauppayhtiöltä saa myös kaikkien rakastamia burgereita, jotka ennen olivat minuun makuuni vähän pliisuja. Mutta: tammikuussa käydessäni sain erinomaisen purilaisen!

3) TUNNELMAA RUOAN KANSSA: Roka
Uudehko, kiva ruokapaikka Ainonkadulla. Rokassa on kaunis sisustus ja mainio palvelu. Intiimi ja sopivan fiini treffejä varten.
Tilasin ruoaksi possu &chips, joka olikin oikea rekkamiesannos. Tyrmäävän rasvaista. Ens kerralla kevyemmin!

4) KIRPPARILÖYTÖJÄ: Tuhat-Tori
Kirpputori, josta olen löytänyt Artekin pöydän 10 eurolla ja nyt sohvan (90e), jonka löytämisestä olen haaveillut. Omituisten esineiden arreaitta. Hinnat vaihtelevat: välillä tekee överihalpoja löytöjä, välillä myyjät ovat laittaneet hinnat pikkusen liikaa Ounasvaaran yläpuolelle. Jos etsit huonekaluja, maisematauluja, Lappi-krääsää tai kauniita lasiesineitä, Tuhat-Tori on paikkasi.

5) KUKKIA: Kukkakauppa Helmi Rovakadulla ja mummonmökki Ruokasenkadulla
Kukkakauppa Helmi on viehättävästi ja kauniisti laitettu.Minulle uusi tuttavuus, josta sain äidille kauniit kaksi neilikkaa tyylikkäästi sidottuna.

Toinen kukkakauppasuosikkini on Ruokasenkadun ja Korkalonkadun risteyksessä oleva pieni punainen mökki, jonka nimeä en ole koskaan miettinyt ja jonka nimeä en netistä löydä (Saa vinkata!) Huhujen mukaan tuo mainio pieni kukkakauppa on ”aina auki.”

6) KIRJALÖYTÖJÄ: Cityn kirja & Suomalainen
Divari Cityn kirjasta saa mukavaa palvelua, edullisia kirjoja ja empatiaa, jos metsästyksen alla ollut kirja ei löydykään. Hyllystä löytyy muun muassa mukavasti Mukkaa, hömppäpokkareita, klasikkoita sekä lasten ja nuorten kirjoja.
Pihin tai PA:n kirjahamsterin kannattaa käydä myös Revontulikeskuksen Suomalaisen kirjakaupan poistonurkassa.

7) ELOKUVIA: Rovaniemen kirjaston elokuvahylly
Olin ihan häkeltynyt seisoessani musiikkiosaston dvd-hyllyn edessä: vanhoja ja uusimpia helmiä. Elokuvia, joita en ole kerinnyt käydä katsomassa leffassa. Ja kaikkea juuri minun makuuni: uusimmat Beck-elokuvat, Wallanderit, Poirotin kaikki kaudet, Solsidania, hömppäelokuvia, draamaa, suomalaista… Tuntuu, että henkilökunta on ajan tasalla elokuvatilauksia tehdessään. Suosittelen!

 

8) TARKKAA TYÖTÄ: Sereijan Piercings -lävistysliike
Paljastus heti alkuun: suosittelen tätä yhden naisen yritystä puolueellisesti ja ihan sata lasissa. Ystäväni Aino on perfektionisti ja siksi pirun hyvä työssään. Olen lävistänyt hänellä umpeen menneen tragus-lävistykseni ja vaihtanut juuttuneen korun. Jos etsit ammattitaitoista ja tarkkaa lävistäjää, Sereijan Piercingsin Aino on valintasi.
 

9) RAUHAA JA KATSELTAVAA: Rovaniemen kirkko
Piipahda messuun tai ihaile hetken alttaria. Tai lue ystäväni pastori Tikkalan saarnablogia.

10) LEIKKIÄ: Angry Birds -puisto
Villiintymisvaara: en usko, että lapsia on helppo saada pois puistosta, kun heidät on kerran sinne tuonut. Monipuolisia ratoja ja vempeleitä.
Itse olen käynyt kesäöinä puistossa jumppaamassa ja kirjoittamassa.
 

11) YLLÄTYKSIÄ: Grande-baarin open stage
Hienoja ja outoja esityksiä, musiikkia, runoja ja oikeastaan mitä vaan. Jos haluat yllättyä, mene Granden open stagelle joku keskiviikko ja esiinny itsekin!

12) PARASTA: Luonto
Kävele siltojen lenkki, hiihdä Kirkkolammen ympäri tai kipua Ounasvaaralle. Reittejä riittää ja muuta mindfulnessia et tarvitse!

JATKA LISTAA KOMMENTEISSA: vinkkaa & perustele!

Kommentit (16)

Vierailija

...Se kukkakioski oli ennen aikoinaan Invalidien kukkakioski - en tiedä miksi... Olisiko nykyään Lumikukka... Kirjoitat Sandra ihanasti!

Milona S

On yksi mitä mie haluan suositella ja joka onnistuu Rovaniemellä missä vain; Tapaa ja juttele natiivien kanssa. Mitä ihaninta porukkaa! Ei tartte ujostella kysyäkseen apua, neuvoja, vinkkejä, mitä vain. Siellä autetaan aina ja ihan kaikkia.

Ja siinä muuten on yksi syy miksi Rollo-syntyisenä täällä Rauman sydämessä viihdyn loistavasti; meillä on paljon yhteistä. Kuten rakkaassa Rollossa on täällä Raumallakin ihmiset aivan ihania. Herkästi höpöttäviä, oman ainutlaatuisen positiivisen sävyisen murteen omaavia iloisia tapauksia, joiden kanssa aika ei todellakaan tule pitkäksi. Minun unelmani olisi saada nämä kaksi kaupunkia "sisaruksiksi" ja huomaamaan yhteiset asiat. Yhteistyötä voisi poikia paljon :)

Vierailija

Se pikku kukkakauppa oli ennen Sotainvalidien kukkakioski...nykyistä nimeä en tiedä.
Nolottaa mielettömästi kun nuorena nimitimme tuota nimellä ohi ammuttujen rehupaja.

Vierailija

Tutustu Rovaniemen kirkon alttarifreskoon, jossa vihreä Jeesus tulee ananasrenkaasta ja enkelit leijailevat kinkkusiivuilla. Yhtään rienaamatta alkuperäisideaa, nuo yksityiskohdat saattavat aiheuttaa hilpeyttä keskellä hartaita hetkiä

Vierailija

Rovaniemi on paljon enemmän kuin kaupunki. Sen kylistä löytyy vaikka mitä - varsinkin kesäaikaan. Jos ei muuta, niin aitoja kyläläisiä. Kesällä loistavaa tarjontaansa ammentaa myös Konttisen kesäteatteri.

Lipsu

Syväsenvaara ja näköalatorni.....yllätyt iloisesti mahtavasta näköalasta kaupunkiin päin

t: Lipsu

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram