Katsoin aamulla yksin telkkaria ja kun uutisissa toivotettiin hyvää Kalevalan päivää, hihkaisin sohvalla: "Ai onko nyt Kalevalan päivä!"

Aina merkkipäivät pääsevät yllättämään.

Kalevala on minulle merkittävä, sillä olen näytellyt ensimmäistä kertaa elämässäni  Kalevalan Ainosta kertovassa esityksessä. Olimme ystäväni kanssa kettuja ja tehtävämme oli juosta lavan halki. 

Muistan ajattelleeni: miksi Ainon pitää hukkua? Aino älä huku! Miksi ukot saavat kaupitella tyttöjä?

Toisaalta ihailin: Aino on aika siisti tyyppi, kun ei suostu Väinämöisen vaimoksi noin vain! 

Nyt mietin, millainen olisi moderni, tosielämän Aino. Yksi Aino saattaisi ajatella hukkumisesta näin

Jos et muista, kuka Aino oli tai mitään muutakaan Kalevalasta, katso Yle Oppimisen kattava tietopaketti tai Yle Kioskin hauska 100 sekunnin tiivistelmä.

Jos taas pohdit, miksi Kalevalaa tai mitään muutakaan pitäisi talletella kirjastoihin, katso Kulttuuricocktailin täpäkkä juttu Kansalliskirjastosta. 

Kalevalan päivän kunniaksi kävin improtreeneissä ja nyt lähden hiihtämään. Näillä kledjuilla näemmä varmistan, etten huku massaan: 

Hauskaa sunnuntaita! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram