Hyvää perjantaita! 

Päätin, että teen tänään listan hyvistä asioista. Inpiroidun, sillä katsoin migreeneissäni Nyt tai ei koskaan -ohjelmaa.  Viime jakson Inga sai kiitollisuuspäiväkirjan, jota piti täyttää joka päivä näillä kysymyksillä:

Mitä hyvää joku muu on tehnyt sulle?

Mitä hyvää olet tehnyt itsesi hyväksi?

Mitä hyvää olet aistinut? (Haistanut, maistanut, kuullut..)?

Jotkut nimittäin uskovat, että kun keskittyy hyvään elämässä, se hyvä lisääntyy. Ehkäpä voisin uskoa siihen itsekin.

Päätin tehdä tämän hetkisestä elämästäni Hyvää, ei niin hyvää, parasta -listan, johon kerään konkreettisia asioita.

 

Hyvää

Olen alkanut tehdä pikasiivouksia
Valokuvaaja Veikko Kähkönen sanoi yhdellä luennollaan, että järjestelmällisyyttä voi opetella. Otin silloin tavoitteekseni opetella. Siksi luin KK:n verkkosivuilta vinkkilistan, jolla koti pysyy siistinä. Paras vinkki minulle on 5 minuutin sääntö: "Jos askareen tekeminen vaatii korkeintaan viisi minuuttia, järjestelmällinen ihminen tekee sen heti."  Edes osa vaateröykkiöistä on kadonnut! Pidän mielessä: tee heti, älä vasta kohta.

En enää jätä kesken
Yksi mies uimahallissa sanoi minulle: "Ei saa jättää kesken." Sen jälkeen olen yrittänyt harjoittaa kärsivällisyyttäni ja tehdä asioita loppuun. Asioihin palaaminen on työläintä ja tekemättömät työt stressaavat eniten.

Tiedän, mitä minun pitää tehdä valmistuakseni
Löysin yhden tärkeän korvaavan kurssin ja nyt minulla on selvillä, mitä kaikkea minun pitää tehdä, ennen kuin mulla on toimittajan titteli. Nyt vaan tekemään.

Englannin kieli kutkuttaa taas
Olen koulussa painiskellut englannin kurssien kanssa ja viimeiset kurssit ovat juuri englantia Päätin, että loppu se urputus: treenaan kieltä joka päivä lukemalla artikkeleita tai kirjoja englanniksi, pitämällä sanakokeita itselleni ja esim. kuuntelemalla Ted talks-luentoja.

 

Ei niin hyvää

Kroppa on jumissa
Laitan töiden teon (tai laiskottelun) aina jumpan edelle. Käyn kerran viikossa tappotreenissä ja lopun viikkoa kitisen ja linkutan pitkin katuja.

Syön liikaa leipää
Ei me olla mikään pullamössösukupolvi, vaan leipömössösukupolvi. Suunnittelen ruokavalioni uudistusta.

Migreenit ovat tehneet paluun
Ei kommentoitavaa. Hitto.

Mietityttää vähän jo toi työttömyys
Pitäisi alkaa hakea töitä keväälle (ja heti perään kesälle.) Päätin, että valmistujaisissani ei kukaan puolisukulainen Irmeli-Liisaleena saa kommentoida "Mitäs nyt sitten aiot tehdä? Eikö toimittajien töitä ole aika vähän tarjolla?" ellei hänellä ole tarjota hyvää työpaikkaa. Valmistujaisjuhlien ei ole pakko olla yhtä tulevaisuusstressihelvettiä. Varasuunnitelmana kaikille uteliaille vastaan: "No, mähän oon tota.. freelancer."

 

PARASTA

Poikaystävä, joka suoristaa mun ryttyiset paidankaulukset nätimmiksi
Kaikin puolin on parasta, että mulla on hauska ja fiksu ( ja tarkka) poikaystävä. Seurustelu on jotenki rauhoittavaa. Ennen en ollut koskaan kotona eikä mulla ollut edes telkkaria, niin nyt jos saan valita, olen joka ilta kotona ja katon vaan telkkaria kylki heilan kyljessä.

Joulu tulee
Glögi, kyhnöttäminen kynttilän valossa ja lapsuuden Pukinpunainen -levyn puhkikulutus.

Kotihepulit
Asuin viisi vuotta yksin yksiössä, jossa kävin kääntymässä. Jos hengasin siellä, koin morkkista siivoamisesta, opettelin huonoin tuloksin kokkaamaan, mökötin pimeässä tai itkin eteisen lattialla väsymystä. Elämänlaatuni voisi sanoa parantuneen. Nyt mulla on hauska kämppis ja valoisa koti. Koska on seuraa, on mahdollista höpöttää, hassutella, hävitä tyynysota ja saada (ilmeisesti myös rasittavia) nauruhepuleita. (Kts. seuraava kohta)

Kiti Kokkonen
Ensin katsoin Antti Holma Showta Antti Holman takia, sitten aloin katsoa sitä Kiti Kokkosen nauruhepuleiden takia. No, nyt mun ei tarvis ollenkaan katsoa, sillä löysin Kiti Kokkosen nauramasta myös Youtubesta. Se vetää jo vertoja mun ikisuosikkivideolle Baby laughing hysterically at ripping paper.

-----

Muuten: kuvissa näkyvä sitaatti ranteessani ei ole oikea tatska, vaan Helsingin kaupunginkirjaston logo, jota jaettiin leikkitatskana Kirjamessuilla. Aika nasta! Hyvää ellei parasta.

Mikä on sun elämässä parasta? Kommentoi alle, jos haluat fiilistellä! Ihanaa viikonloppua :)

Kommentit (2)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Ihana postaus! Minä olen täysin vakuuttunut siitä, että se mille antaa aikaa elämässä, lisääntyy. Yritän säännöllisesti harjoittaa ns. interaktiivista meditaatiota: mietin kaikkia asioita, jotka ovat hyvin ja josta voin olla kiitollinen ja käyn läpi mielessäni seuraavaa päivää ja visioin, miten toivoisin sen menevän. Usein päivä meneekin toiveiden mukaan: tapahtuu itseään toteuttava ennustus!

Tällä hetkellä tuntuu, että omassa elämässäni asiat ovat niin hyvin, että ihan pelottaa... Minulla on perhe, olemme terveitä, meillä on työtä ja toimeentulo on turvattu. Suurin osa läheisistämmekin on vielä hyvässä kunnossa. Syksy on ollut kaunis, minulla on suloinen koiranpentu, joka saa minut ulos säännöllisesti. On kivoja ystäviä. Olen juuri nyt Budapestissa reissulla! Listaa voisi jatkaa loputtomiin...

Toisinaan ihan pelottaa että asiat ovat liian hyvin: tätä ei voi jatkua kauaa... Yritän päästä eroon tästä pessimistisestä asenteesta...

Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle! <3

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Sandra Lamppu
Liittynyt10.9.2015

Itseään toteuttava ennustus kuulostaa kätevältä :) On harmillista, että niin moni (minä myös) on tottunut pelkäämään hyvien asioiden keskellä, että jotain pahaa tai ikävää kohta tapahtuu. Ihan kuin sitä hyvää ei olisi ansainnut, vaan joku verottaa sitten ikävillä asioita heti perään. Pois se pessimismi!
Ihanaa matkaa! Katsoinkin postauksen ja kuvia reissultasi. Ei ollut antaa vinkkejä, toivottavasti löydät yllätysnautintoja :) 

Oma blogini: Hyvään päähän
Seuraa minua Facebookissa & Instagramissa.
 

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram