Kaivoin kaikki laatikot, mutten löydä sitä: tärkeää talteen leikattua lehtileikettä eli Olivia-lehdessä ollutta pääkirjoitusta, joka oli Kirjasiepon eli Mari Paalosalo-Jussinmäen käsialaa. Sen otsikko oli muistaakseni "Katso taaksepäin." Siinä Paalosalo-Jussinmäki kirjoitti jotenkin osuvasti, ihanasti ja kauniisti (NONI, nyt meni ihan ympäripyöreän löperöksi ko en löydä sitä lehtileikettä!) että vanhan, täytetyn kalenterin selaaminen kertoo elämästämme ja arvoistamme. Kannattaa siis joskus selata viikkoja taaksepäin, ei aina eteenpäin. Jäikö tiistaille suunniteltu jumppa taas väliin, onko päivissä tarpeeksi huilia?

Heitin esimerkit päästäni, sori siitä. Löysin äsken kyllä niitä vanhoja kalentereita ja muita lehdestä repäistyjä kuvia. Yhdessä niistä muuten lukee mainosteksti New improved you. Ai että uusi vuosi, uusi minä? Joopa joo!

Aion kyllä tehdä lupauksia impruuvatakseni itseäni vähän uudeksi, mutten vielä. Nyt tänään uuden vuoden aattona aion rypeä kuluneessa vuodessa. Se on ollut värikäs muun muassa koska:

Olen asunut ihan huipun kämppiksen kanssa.
Olen tehnyt teatteria enemmän kuin ikinä, inhonnut ja innostunut.
Olen tanssinut puolialasti Espanjassa ja nähnyt hyvää elämää Virossa sekä haaveillut Pertistä Ruotsissa.
Olen ollut rakastunut ja kirjoittanut vähän.
Olen löytänyt parhaat hömppäelokuvat.
Olen pettynyt ja joutunut luopumaan haaveista, ainakin hetkeksi.
Olen menettänyt rakkaita ihmisiä ja uinut.
Olen etsinyt Katria ja löytänyt piinaavan tytön.
Olen ollut äänekkäiden ja pienten ihmisten sekä huomionarun ympäröimänä.
Olen puolustanut teinejä ja kirjoittanut vanhasta rouvasta, joka haluaa kuolla.  Ja  itse asiassa myös vanhasta rouvasta, joka heittelee mustikoita.
Olen valmistunut toimittajaksi, juhlinut ja haaveillut.
Olen kirjoittanut paljon, aloittanut tämän blogin ja ihastunut sen kirjoittamiseen.

Arjella on tapana jotenkin, no, mössöytyä yhdeksi epämääräiseksi ja uuvuttavaksi janaksi. Välillä sitä aivan unohtaa, mitä kaikkea siistiä tapahtuu. Nyt kun katson tuota listaa, mitä kaikkea olen tehnyt, saanut ja kirjoittanut, niin voin yllättyneenä todeta: arkimössöstäni on muodostunut upea ja onnellinen vuosi.

Tällä viikolla vaihdoimme kämppikseni kanssa huoneeni järjestystä ex tempore ja kaikki on vähän miten sattuu vieläkin. Mutta sellainen sisustus sopii vuoden vaihtumiseen: hommat on kesken. Uudet ja vanhat asiat iloisesti lomittain.

Ihanaa uutta vuotta!
P.S. Kuuntele arkimössön ahdistaessa musiikkia täältä.

Kommentit (2)

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013

Ohoh, pyörryttää ajatus että joku on säästänyt pääkirjoitukseni. Ilahduin kyllä tiedosta, kiitos kun kerroit.

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram