Kesäkuussa roudasin Espanjaan saakka Mia Kankimäen kirjan Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Olin odottanut koko kevään, että ehdin syventyä siihen. JA sitten: se ei sopinutkaan sen hetken fiilikseen, vaan jatkoin lomaa iisimmän ja roisimman Roman Schatzin Rakasta minut -kirjan kanssa.

Vielä minä palaan Kankimäen kirjan pariin! Vai palaanko? Kannattaako laihduttajankaan ikinä ostaa "tavoitehousuja"?

Kun menin tänään Pasilan kirjastoon, oli siellä iloinen mainos, että Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin oli voittanut HelMet-palkinnon. Hitto mitä hattuilua! Vai merkki? Ehkä tavoitekirjat ovat syystä tavoitekirjoja (ja tavoitehousut syystä tavoitehousuja.)

Mikä kirja on SE kirja, jonka vielä joskus luet, "tavoitekirjasi", miksi?

Kommentoi alle ja voit voittaa lipun Helsingin kirjamessuille! Helpointa on, jos voit jättää sähköpostiosoitteesi kommenttisi loppuun :) Arvonta loppuu perjantaina 16.10. klo 23. Postitan lipun maanantaina voittajalle.

 

Kommentit (41)

TainaKon

Edvard Radzinskin Stalin. Paksu kirja odottanut hyllyssä jo useita vuosia, en oikein muista, miten se on hyllyyni päätynyt (kirjakerho?) mutta jos tuon saisin luettua, olisin sankari myös erään ystäväni silmissä (hänellä hyllyssä sama kirja)...

Pinjuska

YO-lahjaksi saatu Sinuhe Egyptiläinen on edelleen lukematta. Aloitettu on ainakin kerran, mutta alkua pidemmälle en ole päässyt. Ja YO-tutkinnon suorittamisesta vasta reilu 15 vuotta... :D

Heini

Välskärin kertomuksia. Sain sen joululahjaksi sedältäni 80 -luvulla, jolloin kirja tuntui aivan liian vaikeaselkoiselta. Nyt aikuisena olisi varmaan hyvä saada se luettua, sedän muistoa kunnioittaen.

tiiti66

Kyllä minä vielä sen Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjon luen, pakkohan se on olla hyvä kun niin paljon on kehuja saanut...

Jani

Waltarin Sinuhe egyptiläinen odottaa täälläkin yhä lukemista. Hauska huomata, etten ole ainoa :)

November girl

Tavoitekirjani on Anna Karenina. Olen sen joskus aloittanut, mutta en vaan pääse loppuun.

Kaijal

Tavoitteeni on lukea Raamattu, koska se on kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoinen teos.

Angela

Minulla on kirjahyllyssäni useampi Michael Cunninghamin teos, jotka odottavat lukemistaan. Cunninghamin koko tuotanto siis tavoitteena!

Kerberos

Oksasen Puhdistus. Olen nyt 3 kertaa yrittänyt päästä vauhtiin mutta jäänyt alle sivulle 100. Niin kertakaikkisen raskasta, ei vaan kiinnosta.

Olen silti ajatellut sitkeillä tämän tekeleen läpi. Sitten lopetan oksastelut. Baby Jane oli kiinnostava mutta muuten tämä kirjailija ei liene minua varten.

suotila

Mulla kans tuo Puhdistus odottaa, haluaisin lukea sen, mut jotenkin en ole päässyt alkua pidemmälle. Aihe kyl kiinnostaa.

-mökö

Alexandra Salmelan 27 eli kuolema tekee taiteilijan. Yritin lukea sitä tuoreeltaan, mutta en saanut tarinasta ollenkaan kiinni. Syy taisi olla oma kiireinen elämäni ja keskittymiskyvyttömyyteni juuri silloin. Uskon ja toivon että jonain päivänä olen riittävän zen syventyäkseni kirjaan ja nauttiakseni siitä. 

Kaija52

Raamatun läpi lukeminen olisi tavoitteena. Pätkiä sieltä täältä vain tähän mennessä.

Mums

Sinuhe Egyptiläinen - yksi klassikoista jotka odottavat lukemistaan kunhan eläkepäivät koittavat

Aura Aaltonen

Minulla on jo kauan ollut hyllyssäni kitja "Light on yoga", kuvaus joogasta ja ohjeet asanoiden suorittamisesta sekä selvitykset niiden vaikutuksesta terveyteen.  Yhteen aikaan harjoitin joogaa säännöllisesti, yhden talvikauden kävin kurssillakin. Tavoitteena on aloittaa taas, kunhan olen saanut remontin selkäni taakse. Sitten voin taas ruveta taivuttelemaan selkääni, jospa se tulisi hiukan taipuisammaksi ja kroppa/mieli vireämmäksi. Siinäpä minulle tavoitetta kyllin.

Mats

Kovasti kehuttu ja palkittu "Puhdistus" odottaa yhä lukemistaan minullakin. Jostain syystä en ole päässyt alkua pitemmälle, mikä ihan nolottaa. Mutta kyllä kerran sen luen läpi, luja tahtohan vie miehen vaikka läpi harmaan kiven. Ehkä joululomalla tavoitteeseeni pääsen. 

Taina Leh

Oma tie : Helene Schjerfbeckin elämä. Haluaisin lukea, mutta on vaan jotenkin liian asiaa. Kun vapaa-ajallaan lukee, niin helpommin tulee tartuttua johonkin helppoon ja viihdyttävään.

kati h

Sinuhe egyptiläinen on jo vuosia odottanut hyllyssä "oikeaa hetkeä". Se on mielenkiintoisenoloinen ja kehuttu, mutta en tiedä, miksi en ole siihen vielä tarttunut.

Sara

Charles Dickensin Loistava tulevaisuus (ensimmäisessä käännöksessä Suuria odotuksia). Tämä olisi pitänyt aikanaan lukea yläasteella, mutta menin helpoimman kautta ja lunttasin kirjan tiivistelmän ja hahmoanalyysit netistä... *nolo*

virtanen piste sara at gmail piste com

hissu

Virginia Woolfin Orlando. Parikin kertaa aloitettu muttei lopetettu... Joskus se on pakko lukea!

Janne

Näitä on varmasti muutamia. Pitkään Umberto Econ Ruusun nimi oli sellainen, mutta sit luin sen viime keväänä ja oon sen jälkeen lukenut putkeen melkein koko Econ tuotannon. Dee Brownin Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen voisi nyt toimia sellaisena tavoitekirjana!

Vierailija

Kyllä tavoitekirjat voi olla hyvä asia välillä. Mulle Foucaultin heiluri oli pitkään tällainen tavoitekirja jätettyäni sen jo kerran kesken. Sitten luin sen viime vuonna uudestaan ja samalla vauhdilla tuli luettua koko Umberto Econ tuotannon. Sellainen joka edelleen toimii tavoitteena voisi olla Sota ja rauha, siitä luin n kolmasosan kymmenisen vuotta sitten. jmnystrom@luukku.com

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram