Olen jo tovin ihaillut piispa Irja Askolaa. Hän on jotenki huippu. Leppoisa, viisas ja lempeä mama. Hän on tehnyt Facebookiin päivityksiä, jotka rauhoittavat minunlaistani kiroilevaa kirkkoon kuulumatontakin. Etenkin silloin, kun jokin tökkii. Äsken sain, kuten äitini sanoisi, paskaraivarin selvitellessäni asumistuen koukeroita ja kuullessani, että kämppikseni tulot vaikuttavat tukiini, koska kuulumme Kelan mukaa samaan ruokakuntaan vaikka todellisuudessa en tiedä edes, paljonko kämppikseni saa palkkaa ja ainoat asiat, joita häneltä saan ovat ajoittainen lusikallinen omenahilloa ja jokailtainen empatia. (Vinkki kämppistelijöille: omat vuokrasopimukset!)

Itkupotkuihin vaikutti toki myös a) alkava flunssa b) että olen monta päivää selvitellyt, mistä saada töitä ja miten voin tehdä keikkatöitä olematta yrittäjä. Ilmeisesti sitä tulee luokitelluksi yrittäjäksi ennen kuin on edes ehtinyt sanoa kirjaimet OY. Asioiden järjestely on pirun uuvuttavaa.

No, olen myös viettänyt maailman ihaninta joululomaa ja mutustellut ajatusta: vuosi 2015 on ollut ja oli huikea. Olen asunut just oikeassa paikassa oikean ihmisen kanssa, tehnyt teatteria, kirjoittanut, rakastunut, seurustellut ja valmistunut. Että eiköhän yks asumistuki selviä, ja kaipa sitä työtäkin tulee kunhan jaksaa fiksata, selvittää ja hakea.

Äsken näin Irja Askolan päivityksen, ja paskaraivarini laantui. Irjan sanat povaavat just hyvää vuotta 2016:

"Anna vuosi suotuisa, asioiden kulku joutuisa. Raivaa esteet ilolta, vapauta pelolta. Turvallisuutta meille tuo, toisiimme meidän luottaa suo. Jumala, Sinä meidät yllätät, uusiin näkökulmiin houkutat. Uuden vuoden alkaessa, siunauksesi suojelussa."

Kommentit (2)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram