Kävin eilen mummin kanssa naisten saunassa. Olin vähän myöhässä, koska olin päättänyt mennä ex tempore kampaajalle leikkauttamaan latvat veks. Myöhästymiseni huoletti minua ja pukuhuoneessa mutisin, että ehdimmekö nyt varmasti saunoa. 

"Ei meillä ole minkään valtakunnan kiirettä!" tokaisi mummi ja räpsäytti suihkun päälle. 

Oiva sanonta! Ei ole minkään valtakunnan kiirettä. Niinpä. 

Samaa sanon nyt itselleni, kun lopetan tänään Kodin Kuvalehden bloggaajana.

Olen nimittäin ollut viime viikkoina ja päivinä levoton, ja olen miettinyt: olenko ehtinyt nyt varmasti kirjoittaa kaiken mitä halusin ja lupasin. (Lupasin kirjoittaa heinäkuussa vielä lahjoista, kaukosuhteesta ja seksistä. Se seksi nyt unohtui, kuten seksillä taitaa olla tapana ellei siitä huolehdi. Rakkaudesta ja sen etsimisestä sen sijaan kirjoitin tänne.) 

Mutta ei ole minkään valtakunnan kiirettä: ehdin kyllä kirjoittaa. 

On ollut myös haikea olo. Nytkö se loppuu? Vuosi Kodin Kuvalehdessä on ollut tärkeä. Kuten jo aiemmin sanoin: kiitos äärettömästi kommenteista ja siitä, että olette lukeneet ja jakaneet juttujani.

Kiitos Kodin Kuvalehden toimitukselle kaikesta tuesta!

Nyt tänään tajusin, että on naurettavaa, turhan dramaattista ja naivia hötkyillä teksteistä ja ajatella kirjoittamisen loppuvan.

Kirjoittaminen on, ja tulee kai vastakin olemaan ammattini. Lisäksi: sen, missä, miten ja kenelle kirjoittaa, kuuluukin muuttua ja vaihtua.

Juttelin kerran suuresti arvostamani säveltäjän herrasmiehen ja humoristin, Kaj Chydeniuksen kanssa kirjoittamisesta, (ja toivon ettei hän pahastu, että jaan keskustelumme.) Kyselin Kaj'lta neuvoja, miten oppia kirjoittamaan lauluja ja tulla paremmaksi kirjoittajaksi.

"Kirjoita, kirjoita", toisteli Kaj. "Kirjoita asemilla, junassa, kaikkialla. Turha niitä maisemia on kattella." 

Se oli inspiroiva ajatus, joka kantaa minua kehittymään.

Yksikään neuvo tuskin on hyvä ilman neuvonsaajan omaa tulkintaa, joten jatkan Kaj'n ajatusta sanomalla: on piru vie jaksettava kirjoittaa ja kirjoittaa  - mutta välillä voi myös katsoa maisemia, jotta voi kirjoittaa näkemästään. 

Nyt on katselun vuoro, ei niin vimmaisen kirjoittamisen. Hyvään päähän siirtyy takaisin blogspotiin, jonne kirjoitan taas pian pienen loman jälkeen,  ja kun maisema on piirtynyt mieleen. Ehkä jo ensi viikolla, tai kuukauden päästä. 

Tiedoksenne:

Hyvään päähän löytyy myös Facebookista, ja soittolista Spotifysta.  Mie myös kuvaan Instagramiin (@sandralamppu) ja snäppään (@sandravalo). Snapchatista löytyy yleensä onnettomia yrityksiä kokata.

Tavataan kenties kaikissa kanavissa.

Kiitos ja kippis alkavalle elokuulle!

Kuva: Juha Karhu

Kommentit (2)

Ria Hafren
Liittynyt17.8.2015

kirjoita-Kirjoita-KIRJOITA! Hyvä on sinun ja Kaj Chydeniuksen pohdinnat. Kirjoittaminen muuttuu ajan myötä: Ensin kirjoittamista päiväkirjoihin 11 v. lähtien. Sitten työssä: Markkinointisuunnitelmia, raportteja, artikkeleita asiakaslehtiin ja henkilöstölehtiin. Työttömyyden iskettyä 64-sivuinen esite ISOLLE asiakkaalle (teksti englanniksi & layout). Kymmeniä kirjoituksia lehtien lukijapalstoille (jokainen julkaistu ilahdutti). Kirjoituksia netin keskusteluyhteisöön, jotka poikivat piiiitkiä keskusteluketjuja. Blogikirjoittamista (joka ei tuntunut omalta, koska ei juurikaan kommentteja).
Kirjoittamista päivällä ja yöllä. Päiväkirjaan (edelleen käsin). Wordilla tietokoneeseen. Nettiin. Sitä sun tätä.

Unelmana saada toimeentuloni toimittajana. Ultimate-Unelmana kirjoittaa Kirja...

Sandra Lamppu
Liittynyt10.9.2015

Hei Ria! Anteeksi huomasin kommenttisi vasta nyt, en ole tajunnut täällä käydä enää blogimuuton jälkeen kurkkimassa kommenttikenttää.

Olipa kiinnostavaa kuulla kirjoittamistaustasi, vau mikä kokemus! Kaikkea hyvää, etenkin U-Unelman toteuttamiseen!

Oma blogini: Hyvään päähän
Seuraa minua Facebookissa & Instagramissa.
 

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram