Mie olen perinnepirkko. Kai se täytyy myöntää. Niin pitkään kesti tehdä päätös, missä vietän joulun tänä vuonna.

Olen kotoisin Rovaniemeltä ja joka joulu olen matkannut Helsingistä sinne lumen keskelle äitini ja rovaniemeläisten läheisten luo.

Tänä jouluna tuli mahdollisuus ja kutsu viettää joulu täällä Helsingissä. Ja siitähän Rovaniemellä asuva äitini innostui! "Mie jään sun luo valmistujaisista ja oon joulun siellä. Mummikin tykkäisi."

(Ai miksi mummi tykkäisi? Koska mulla on ehkä maailman stadilaisin mummi. En ole siis mikään Suvi Teräsniska, joka laulelee terveisiä mummolleen maalle. Mie otan ratikan alle, jos haluan nähdä mummin. Ja jouluisin olen lähtenyt mummin luota pois, en mummin luo.)

Kun ensin vähän rääyin kämppikselleni lapsuuden loppumisesta, kaiken muuttumisesta, aikuistumisesta, perinteiden  katoamisesta....päätin lopulta, että joulu olkoon Helsinkijoulu. Ei se helpolla tullut: päätöstä piti työstää dramaattisuuteen asti. 

Huomautettakoon, että äitini oli tehnyt päätöksen puolestani kyllä jo ajat sitten, mutta sanoi kuitenkin kohteliaasti: "Mieti rauhassa, mitä päätät. Ajattelin että sie tarviit aikaa miettiä ni sanoin jo nyt..." 

Äiti tietää, että joulu on minulle herkkä asia. Hän on viisastunut: tulipa hän silloin vuonna pipari ja kuusi saaneeksi huiman idean, että vietämme joulun kaksistaan ihanasti Tallinnassa. Minä, perinnepirkko, halusin aattoaterialle mäkkäriin ja muun ajan mökötin niin pahasti, että äiti päätti, ettei enää ikinä vie minua mihinkään jouluksi. Turha hemmotella perinnepirkkoa Tallinnan matkalla!  

Koska nyt todella on niin, että mie olen joulun Helsingissä, olen alkanut etsiä ja keksiä ihania asioita täältä.

Asioita, jotka todistavat että joulu se on Stadissakin:

♡ Helsingissä on tapana tai uusi villitys laittaa koristeltuja joulukuusia rappukäytäviin ! Niitä voi kurkkia ulko-ovista! 

♡ Lukuisat joulumyyjäiset ja -markkinat. 

♡ Aleksanterinkatu ja Stockan jouluikkunat. 

♡ Itsenäisyysjuhla neljäsluokkalaisille, oli aika upea tapahtuma. 

♡ Jouluvalot. Voisi kyllä olla lisää mauttomia!

♡ Lapsi jota äiti raahaa eteenpäin ja jonka punainen pipo on valahtunu silmille. TONTTU! 

♡Joissain ruokakaupoissa päivystää karkkia jakelevia pukkeja. 

♡Glögi maistuu missä vain hyvältä.

♡Työpaikan sisäpihalle on tuotu valoilla koristeltu kuusi. Sitä kun katsoo, ei haittaa enää niin paljon pimeys ja se että vettä tulee koko ajan ko esterin p*******ä.  

Onko muita hyviä syitä? Kerro ihmeessä!

Juontokeikalla Finlandia-talossa neljäsluokkalaisten juhlissa.

 

Kommentit (2)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Voi sua, perinnepirkko... <3 Poikkeuksellista, että teillä sinä olet perinneihminen ja äitisi ei! En nyt viitsi vinkata, että Thaimaassa se joulu vasta mukava onkin :D Ei vaan, kynttilänvalo, hyasintin tuoksu ja joululaulut tuntuvat hyvältä missä maailman kolkassa tahansa, eiks je?

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram