Koko kevään olen haastatellut ihmisiä heidän rakkauden ja intohimon kohteistaan. Tällä viikolla työkeikka osui omaan nilkkaan: esiintymistaidon kurssilla meidän piti puhua kameralle minuutin ajan meille tärkeistä asioista - rakkauksista ja intohimoista.

Puhuin mummista. 
Hän on yksi tärkeimmistä kasvattajistani. Mummi on muovannut itsetuntoani: hänen mielestään olen kaunis ja taitava.

Sanoin kameralle, että mummi on jo 83-vuotias ja haluaa jo kuolla. Ja että se on harmillista minun kannaltani.

Koulun jälkeen iltapäivällä menin vihdoin pesemään mummin parvekkeen, kuten olin luvannut. Mummin jalka oli kipeä ja hän makasi sohvalla. Jäin juttelemaan, ja kysyin mummilta olinko tulkinnut oikein: haluaako hän jo kuolla.

Mummi makasi sohvalla turkoosissa paidassaan, jossa lukee Kuntouimari, ja vastasi, ettei hän kuolla halua, mutta ei hänen oikeastaan ole enää pakko elääkään. Hänhän on saanut, tehnyt ja nähnyt jo kaiken. Mitä hänen vielä pitäisi tehdä?

Niinpä: mitä vielä? Mietin, mitä itse haluaisin vielä tehdä.

Muun muassa haluaisin:

● Kokeilla akupunktiota
● Viettää vanhuutta lapinkoiraa ulkoiluttaen
● Olla äiti ja hyvä kumppani
● Viettää kesän mökillä

Lista on mielestäni aika lyhyt. Elämäni on toivottavasti pitkä.
Pitää tehdä pidempi lista!

Kommentit (2)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 26-vuotias kirjoittaja. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. Blogi on muuttanut vanhaan osoitteeseen, hyppää tästä sinne. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat