Yksi unelmani on hankkia oma mökki. Olen kuitenkin hiukan turhan varaton, saamaton, kädentaidoton ja autoton mökin omistajaksi. 

Siksi olen yrittänyt keksiä tapoja nauttia mökkielämästä ilman omaa mökkiä. Pari vinkkiä: 

  1. Juo ja syö ulkona aina kun voit
  2. Keskity kuuntelemaan lintujen viserrystä
  3. Hanki mato-onki ja kokeile onkimista 
  4. Sammuta valot & vempeleet ja lue kynttilänvalossa
  5. Sano kaikille tuttavien mökkikutsuille "KYLLÄ kiitos!"

Olen kuitenkin joutunut toteamaan, että ehkä mökkihimoni ei ole ainoastaan mökillä olon himoa. Ehkäpä sen takana on jotain muuta.

Vastausta olen hakenut kysymyksellä "millaista mökillä on?" Rauhallista, yksinkertaista ja leppoisaa. Ehkä kaipaan mökille, koska mökillä en suorita asioita.

Lapsuudessani vietin paljon aikaa sukumme mökillä, joka myöhemmin vaihtoi omistajaa suvun sisällä. Ehkä mökkihimoni on myös kaipuuta lapsuuteen ja toimiin joita mökillä harrastin.

Mitä tein? Vietin aikaa naapurimökin samanikäisen ystäväni kanssa, luin Kodin Kuvalehteä laiturilla (siksi onkin huikeaa, että bloggaan juuri täällä!), kalastin, uin, saunoin, nukuin päiväunia, söin ulkona, metsästin kärpäsiä, leikin, piirsin, pelasin, luin, kuvittelin ja taas kalastin.

Tein hauskoja, luovia juttuja. Ennen kaikkea tein niitä ilman ajantajua ja kelloon katselua.

Huomaan usein miettiväni: "Pääsisipä mökille!" /"Pääsisipä matkalle!"/ "Pääsisipä Rovaniemelle!" 

Silloin kun ei ole mahdollista lähteä sinne jonnekin, voi ehkä miettiä mitä siellä jossain on, minne niin kovasti haluaa. 

Minulle mökillä on rauha.

Ehkä se rauha voi löytyä kotoa, takapihalta tai jopa oman pään sisältä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram