Ehdin jo väittää, että olen innostunut aamulenkeistä. No, taisin fuskata. Tällä viikolla nimittäin sain vasta tänään torstaina itseni ylös klo 6.30. Eilen sentään kävin kymmeneltä salilla, polttoaineenani morkkis aamulenkkilintsaamisesta. 

Kun tänään nousin, ovi kävi ja kämppis tuli jo omalta lenkiltään. 

"Ovatko sorsat jo hereillä?" kysyin. Kuulemma olivat. 

Viime viikolla niitä ei näkynyt kuin muutama hassu aamutuimaan.

Ja totta se oli: sorsat olivat nyt jo kaikki hereillä, kun lopulta olin saanut verkkarit jalkaan ja köpötellyt tovin Töölönlahdella. Siellä ne uiskentelivat, pesivät itseään, lilluivat ja jahtasivat toisiaan. Iloisen ja arkisen oloisina, isossa joukossa.

Näin kanin ja joutsenparinkin.

Toinen joutsenista seisoi ja toinen istui, ja ne kököttivät 15 metrin päässä toisistaan välillään jo vähän sulanutta jäätä. Kun kevät ehtisi, siinä olisi kunnon lammikko. En malttanut olla ajattelematta, että joutsenet ovat riidoissa ja mököttävät, ja vieläpä heti aamusta! 

Mietin omaa heilaani, joka asuu ulkomailla. Hänellä on tänään syntymäpäivä. Olisinpa siellä, lähempänä onnittelemassa ja yllättämässä, enkä täällä lammikon toisella puolen. Kiertämässä tuulitakissani jäistä lahtea, jonka jäällä linnut riitelevät. 

Yhtäkkiä joutsenet ärsyttivät minua.

"Pöljät", sihahdin niille ääneen. Ottaisitte sorsista mallia, tuhlausta tuollainen mököttely, mutisin mielessäni. 

Sitten hymähdin, nyt jo vähän itselleni, ja harpoin kotiin.

Kommentit (0)

Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 24-vuotias kirjoittaja ja teatterityöläinen. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram