Lupasin kerran pienenä itselleni, että lähden aina matkalle, kun siihen tarjotaan mahdollisuus. Olin ollut  matkalla, jolle en olisi aluksi millään jaksanut lähteä, mutta palannut sieltä vähän uutena minuna.

Olen palannut uutena Keravalta, Hangosta, Porvoosta, Torniosta ja Tampereelta, ja ymmärtänyt jotain uutta myös Suomesta.

Nyt olenkin haaveillut pitkästä road tripistä pitkin Suomea. Ihanille pikkureissuille olen päässytkin.
Mutta se the road trip puuttuu. Se jää väliin tänäkin kesänä, sillä aika hurahtaa kesäteatterissa.

MUTTA! Pääsin koulussa kurssille, jonka osallistujat muodostavat opiskelijaraadin Vuoden kaupunkilehti -kilpailuun. Tulen lukemaan monia eri kaupunkilehtiä eri puolelta Suomea. Aika siisti kurssi. Aika siisti "read trip".

Tänään aamulla tein töitä kotona ja telkkari oli auki vieressä. Tulin kuunnelleeksi kaikki TV1:n maakuntauutiset: Hämeen, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Suomen... ja sokerina pohjalla  saamenkieliset uutiset, Yle Oddasat.
Uutisista välittyi, kuinka erilaista on eri puolilla Suomea. Vaikka Suomi on pieni maa, tuntuu että välimatkat ovat joskus ihmeen isoja.

Oivalsin, että jos oikea matka pitkin Suomea ei ole mahdollinen, voi matkan löytää läheltä median avulla.

Sohvaperunat  ja Poliisit ovat hurmaavia esimerkkejä tv-ohjelmista, joissa esiintyy hauskoja tyyppejä eri puolilta Suomea. Jännää, että voin omasta olohuoneestani Helsingissä katsoa, mitä tapahtuu poliisien työvuorossa Oulussa.

Voin hihittää, kun Sohvaperunoissa Soile ja Jorma katsovat Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa keittiössään Rovaniemellä:
"Nuo ovat kaikkein rakastuneimpia, Viola ja Esa", sanoo Soile.
"Voikko hakea mulle yrjösankon tuohon..viehreen", toteaa Jorma.
"Noohh, heh, ole hiljaa..", toruu Soile lempeästi.

Suomi on ihmeellinen pikkumaa täynnä upeita, isoja ja monenkirjavia persoonia. Auto alle, telkkari päälle tai lehti eteen!


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sandra Lamppu on Helsingissä asuva 26-vuotias kirjoittaja. Blogissa sukelletaan viehättäviin sattumiin, juostaan ratikkaan ja tuijotetaan sorsia. Kirjoittajalle tärkeintä on muistaa äitinsä sanat: "Älä ole aina niin varovainen." Siksi hän tekee välillä mitä lystää ja keksii tarinoita myös päästään. Blogi on muuttanut vanhaan osoitteeseen, hyppää tästä sinne. 

Seuraa bloggaajaa Facebookissa tai Instagramissa! Voit myös kuunnella Hyvään päähän -soittolistaa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat